Antena 3 Coronavirus Comisia Europeană cere statelor membre să testeze apa din canalizări pentru detectarea coronavirusului

Comisia Europeană cere statelor membre să testeze apa din canalizări pentru detectarea coronavirusului

de Mia Lungu    |    03 Mai 2021   •   11:24
Comisia Europeană cere statelor membre să testeze apa din canalizări pentru detectarea coronavirusului Hepta

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, face apel la statele membre UE să testeze și să monitorizeze apa reziduală din canalizări în următoarele șase luni, în vederea detectării urmelor de COVID-19.

„Este crucial ca țările UE să stabilească sisteme de monitorizare a apei uzate cât mai repede cu putință pentru a ne asigura că datele relevante sunt obținute și folosite de autoritățile sanitare”, a spus Sinkevicius, relatează Politico.

Un număr de orașe și țări europene își testează deja apa reziduală ca măsură de combatere a pandemiei de coronavirus.

Agenția pentru Sănătate din Irlanda folosește deja un program de urmărire a apei reziduale pentru a depista circulația virusului în diferite regiune. În riviera franceză, o analiză recentă a apei reziduale a arătat că prevalența virusului a scăzut în regiune.

„Monitorizarea apei uzate trebuie să fie integrată sistematic în strategiile naționale de testare pentru a detecta mai ușor circulația virusului. Ea poate fi un instrument adițional pentru a urmări evoluția pandemiei”, a adăugat comisarul pentru mediu.

Comisarul a mai recomandat ca eșantioanele să fie analizate de două ori pe lună, în marile orașe europene, pentru a vedea cum evoluează pandemia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close