Antena 3 CNN Coronavirus Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții și pot răspândi coronavirusul la vârstnici

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții și pot răspândi coronavirusul la vârstnici

Un studiu efectuat în Shenzhen, China, arată că și copiii, la fel ca adulții, pot contacta noul coronavirus și îl pot răspândi la rudele vârstnice. Până acum, ratele scăzute de infectare și decese în rândul copiilor au creat impresia că aceștia sunt protejați. Acest studiu a fost luat în calcul de autoritățile din mai multe state, care au decis să nu deschidă școlile pentru a evita noi focare.

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții și pot răspândi coronavirusul la vârstnici
Sursa foto: Hepta
30 Apr 2020   •   18:14

Mai mulți cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, au studiat 391 de persoane infectate cu COVID-19 la Shenzhen, între 14 ianuarie și 12 februarie. Ei au declarat că „ratele de contactare a virusului au fost similare pentru toate categoriile de vârstă ale contactelor infectate”. Studiul publicat într-o prestigioasă revistă britanică de sănătate arată că rata de infectare la copiii mai mici de 10 ani este de 7,4%, similară cu media populației - 6,6%, informează DailyMail.

Pe de altă parte, copiii nu prezintă riscuri așa mari de a se îmbolnăvi grav. Un motiv ar putea fi lipsa leziunilor pulmonare ce apar odată cu înaintarea în vârstă, dar și lipsa altor probleme majore de sănătate precum hipertensiunea arterială sau diabetul, care sunt mai rare în rândul copiilor.

Persoanele care au stat în preajma sau au intrat în contact cu bolnavi de Covid-19 au fost la fel de predispuse să contacteze boala, indiferent de vârstă. Deși persoanele peste 60 de ani au contactat virusului mai repede, diferența nu a fost mare comparativ cu grupurile de tineri.

S-a mai observat că persoanele până în 20 de ani sunt mai predispuse să nu manifeste simptomele specifice bolii, ceea ce sugerează că ar putea avea mai multe șanse să răspândească virusul fără să-și dea seama.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus copii studiu
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close