Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Sănătății: „Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. La stat ne putem baza pe aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă, toate utilizate”

Ministrul Sănătății: „Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. La stat ne putem baza pe aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă, toate utilizate”

Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat că în lupta cu coronavirusul sunt implicate și spitalele private.

Ministrul Sănătății: „Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. La stat ne putem baza pe aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă, toate utilizate”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    11 Mar 2020   •   22:22

Victor Costache a anunțat că peste 300 de paturi de terapie intensivă pot fi folosite de la unitățile private în caz de nevoie.

„Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău și să folosim toate resursele(...).

La stat ne putem baza pe aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă, toate utilizate. Vom prioritiza, pentru a putea debloca aceste paturi de terapie intensivă.

În momentul de față, la numărul de pacienți pe care îl avem, nu este nicio problemă și putem lăsa ca activitatea medicală să se desfășoare normal”, a declarat Costache.

16 cazuri de coronavirus au fost diagnosticate miercuri în România, numărul total ajungând la 45.

Raed Arafat a anunţat suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României.

Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close