Antena 3 CNN Coronavirus Un pacient care s-a vindecat după infecţia cu COVID s-a reinfectat şi a murit. Ce spun specialiştii în imunitate

Un pacient care s-a vindecat după infecţia cu COVID s-a reinfectat şi a murit. Ce spun specialiştii în imunitate

Un bărbat din Germania care a contractat pentru a doua oară într-un an infecţia cu COVID-19 a murit în luna ianuarie. Este primul caz din această ţară în care o persoană a decedat în urma reinfectării cu coronavirus.

Un pacient care s-a vindecat după infecţia cu COVID s-a reinfectat şi a murit. Ce spun specialiştii în imunitate
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Ian 2021   •   10:20

Este vorba despre un bărbat de 73 de ani, care locuia în landul sud-vestic Baden-Wuerrtemberg şi care a fost prima dată infectat cu virusul în aprilie, au precizat autorităţile sanitare.

Acesta s-a reinfectat cu COVID-19 în decembrie anul trecut şi a fost testat pozitiv la începutul lunii ianuarie.

Bărbatul a murit de pneumonia provocată de COVID-19 şi după cedarea mai multor organe, în urma septicemiei.

Stefan Brockmann, un oficial german în domeniul sănătăţii, a declarat că nu există niciun indiciu că victima ar fi avut una dintre noile variante de coronavirus.

Cazul din Germania ar putea fi al treilea pe plan mondial în care un pacient se vindecă de COVID apoi se reinfectează şi moare

Pacientul avea probleme de sănătate şi probabil nu a dezvoltat o imunitate suficient puternică când a fost infectat prima dată, a precizat Brockmann.

Specialiştii spun că şansele ca o persoană să se reinfecteze sunt mici, deşi sunt documentate mai multe cazuri în care pacienţii nu au dezvoltat suficienţi anticorpi după prima infectare.

Cazul bărbatului din Germania ar putea fi al treilea din lume în care o persoană moare în urma reinfectării. Presa internaţională a relatat că o persoană din Olanda a decedat din aceleaşi cauze în octombrie.

De asemenea, în Israel, un rezident al unui cămin de bătrâni a murit în urma reinfectării cu COVID-19

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: COVID-19 reinfectare deces
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close