Antena 3 CNN Coronavirus Cel mai îndelungat caz de "COVID lung" cunoscut: bolnav testat pozitiv timp de 16 luni, până la moarte

Cel mai îndelungat caz de "COVID lung" cunoscut: bolnav testat pozitiv timp de 16 luni, până la moarte

Un bolnav de COVID-19 a fost testat pozitiv timp de 16 luni, până când a murit. A fost cel mai îndelungat caz de COVID-19 cunoscut, potrivit unui studiu.

Cel mai îndelungat caz de "COVID lung" cunoscut: bolnav testat pozitiv timp de 16 luni, până la moarte
Sursa foto: Hannah McKay - Pool/Getty Images
de Silvia Preda    |    23 Apr 2022   •   12:47

Bolnavul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost testat pozitiv COVID-19 prima oară la jumătatea lui 2020 şi prezenta probleme respiratorii. El a rămas pozitiv la toate testele - aproximativ 40 -, până când a murit, 505 zile mai târziu, a declarat vineri pentru AFP o coautoare a acestui studiu, dr. Gaia Nebbia.

Acesta este cel mai îndelungat caz de infectare cu SARS-CoV-2, precizează într-un comunicat Congresul European de Microbiologie şi Boli Infecţioase, care are loc la Lisabona, în perioada 23-26 aprilie, unde urmează să fie prezentat acest studiu.

Bilanț COVID-19 din 22 aprilie 2022, în România. Aproape 1.000 de noi cazuri de COVID și 9 decese

Studiul - efectuat de către cercetători de la King's College London şi de la Spitalul Guy's and St Thomas' din Londra - a analizat, începând din martie 2020 şi până în decembrie 2021, cazurile a nouă pacienţi cu o infecţie persistentă COVID-19.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close