Antena 3 CNN Coronavirus Există trei tipuri de COVID-19 lung. Unii oameni pot avea simptome timp de cel puţin 84 de zile după infectare

Există trei tipuri de COVID-19 lung. Unii oameni pot avea simptome timp de cel puţin 84 de zile după infectare

Există trei "tipuri" diferite de COVID-19 lung, potrivit cercetătorilor britanici. Fiecare are propriul set de simptome.

Există trei tipuri de COVID-19 lung. Unii oameni pot avea simptome timp de cel puţin 84 de zile după infectare
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / RIA Novosti
de Silvia Preda    |    01 Aug 2022   •   17:09

Cercetătorii au examinat 1.459 de pacienţi care trăiesc cu COVID-19 lung - definiţi de autorii studiului drept persoane care prezintă simptome timp de cel puţin 84 de zile după infectare - şi care au luat parte la studiul Zoe Health.

Persoanele cu COVID-19 lung ar fi împărţite în trei grupuri principale. Primul îi include pe indivizii cu simptome neurologice, inclusiv oboseală, gândire înceţoşată şi dureri de cap - întâlnite cel mai frecvent în rândul celor care s-au infectat la momentul la care tulpinile dominante erau alfa şi delta.

Al doilea grup include pacienţi cu simptome respiratorii, inclusiv durere în piept şi dificultăţi de respiraţie. Aceste simptome au fost mai frecvente în rândul celor infectaţi în timpul primului val de coronavirus.

Pacienţii din ultimul grup se confruntă cu o gamă variată de simptome, inclusiv palpitaţii cardiace, dureri musculare şi schimbări la nivelul pielii şi părului, potrivit King's College.

Există trei tipuri de COVID-19 lung

Potrivit cercetătorilor, aceste trei subtipuri au fost evidente în toate variantele.

"Aceste date arată în mod clar că sindromul post-COVID-19 nu este o simplă afecţiune, ci pare să aibă mai multe subtipuri", a declarat autoarea principală a studiului, dr. Claire Steves, de la King's College din Londra.

Alexandru Rafila, anunţ care îi vizează pe toţi românii în plin val 6 COVID: "Acesta este elementul esenţial"

Bilanț COVID-19 din 1 august 2022, în România. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 5.202 cazuri de COVID-19, iar 12 persoane au decedat din cauza bolii în ultimele 24 de ore, anunță, luni, Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.202 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.123 mai multe față de ziua anterioară.

1.040 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 189 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Epidemiologii prognozează 30.000 de cazuri COVID pe zi | Vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână

Vârful valului şase al pandemiei de COVID-19 ar putea fi atins chiar săptămâna aceasta. 

Potrivit celui mai pesimist scenariu, se vor înregistra peste 30.000 de infectări zilnice cu varianta Centaurus. 

Cea mai mare îngrijorare a specialiştilor vizează infectările în rândul copiilor, infectări care au explodat în ultima perioadă, iar situaţia ar putea fi cu atât mai gravă, cu cât anul şcolar începe într-o lună. 

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close