Antena 3 CNN Coronavirus O nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit

O nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit

O nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit. Aceasta ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât alte mutații ale Omicron.

O nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit
Sursa foto: Pedro Vilela/Getty Images
de Silvia Preda    |    05 Apr 2022   •   16:12

Profesorul Susan Hopkins a declarat că astfel de variante dispar de obicei "relativ repede".

"Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficiența vaccinului", a declarat Hopkins pentru The Sun.

Varianta a fost detectată, de asemenea, în Thailanda și Noua Zeelandă.

Estimările din primele zile indică faptul că noua variantă ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât BA.2.

"Cu toate acestea, concluzia necesită o confirmare suplimentară. XE aparține variantei Omicron până când pot fi raportate diferențe semnificative în ceea ce privește transmiterea și caracteristicile bolii, inclusiv gravitatea", au spus autoritățile sanitare britanice.

Bilanț COVID-19 din 5 aprilie 2022, în România. Peste 3.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Bilanț COVID-19 din 5 aprilie 2022, în România.  Peste 3.000 de noi cazuri de Covid și 27 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat marți Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.047 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.715 mai multe față de ziua anterioară. 376 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 265 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close