Antena 3 CNN Coronavirus Dozele din lotul suspect AstraZeneca care au ajuns în județul Suceava au fost identificate și carantinate

Dozele din lotul suspect AstraZeneca care au ajuns în județul Suceava au fost identificate și carantinate

DSP Suceava a identificat și oprit de la administrare 3.500 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, după ce Italia a semnalat nereguli la dozele din lotul în cauză.

Dozele din lotul suspect AstraZeneca care au ajuns în județul Suceava au fost identificate și carantinate
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Mar 2021   •   11:22

Începând cu data de 15.02 a.c., judetul Suceava a receptionat cantitatea de 3.500 doze din lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, a transmis vineri Direcția de Sănătate Publică Suceava

    • 2.099 doze au fost utilizate in centrele de vaccinare dedicate AstraZeneca respectiv 
    • 210 doze   – Centrul de vaccinare Casa de cultura “Al.Arsinel” Dolhasca
    • 282 doze   – Centrul de vaccinare Liceul “Dragos Voda” Campulung Moldovenesc
    • 1042 doze – Centrul de vaccinare Liceul “Stefan cel Mare”Suceava
    • 347 doze   – Centrul de vaccinare Scoala gimnaziala “Miron Costin” Suceava
    • 397 doze neutilizate care sunt  carantinate temporar si inlocuite cu doze din alte loturi disponibile
    • 4 doze pierdute. 

La nivelul judetului Suceava , la un numar de 2.099 vaccinari (prima doza) cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca a fost raportata o singura reactie adversa minora – stare pasagera de lipotimie .

În ce județe din România au ajuns dozele AstraZeneca din lotul suspect

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac.

Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Comunicat de presa
privind lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856


În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac. Începând cu data de 15.02 a.c., judetul Suceava a receptionat cantitatea de 3.500 doze, dintre care : 
    • 2.099 doze au fost utilizate in centrele de vaccinare dedicate AstraZeneca respectiv 
    • 210 doze   – Centrul de vaccinare Casa de cultura “Al.Arsinel” Dolhasca
    • 282 doze   – Centrul de vaccinare Liceul “Dragos Voda” Campulung Moldovenesc
    • 1042 doze – Centrul de vaccinare Liceul “Stefan cel Mare”Suceava
    • 347 doze   – Centrul de vaccinare Scoala gimnaziala “Miron Costin” Suceava
    • 397 doze neutilizate care sunt  carantinate temporar si inlocuite cu doze din alte loturi disponibile
    • 4 doze pierdute. 
Precizam ca la nivelul judetului Suceava , la un numar de 2.099 vaccinari (prima doza) cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca a fost raportata o singura reactie adversa minora – stare pasagera de lipotimie .

Ca urmare a deciziei comune  CNCAV, INSP, MS, ANMDMR situația lotului de vaccin ABV 2856 a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte: 
1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului; 
2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România; 
3. Se înlocuiesc dozele neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat. 
 
Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.  
 
Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.

Florin Cîțu, după scandalul serului suspect: Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin! Nu s-a schimbat nimic!

Potrivit premierului Florin Cîțu, campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, în ciuda controverselor legate de serul AstraZeneca.

”Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. 

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue.

La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem, bineînțeles, o țară, Marea Britanie, care își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi atât de iresponsabil. Deci trebuie să avem încredere în experții care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că își vor face treaba în continuare. 

Eu am spus din prima zi... dacă aș fi putut, m-aș fi vaccinat cu oricare dintre cele trei tipuri de vaccin. M-am vaccinat cu ce a fost atunci. Dacă va fi o șansă în viitor, dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînțeles că mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experți. 

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva purtării măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare și există o campanie împotriva vaccinării.

Din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunea unor teroriști. Pentru că, a zădărnici această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat Florin Cîțu

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close