Antena 3 CNN Coronavirus Farmaciile vor putea face teste rapide antigen. Farmaciștii se plâng că vor fi și mai expuși la infectarea cu COVID-19

Farmaciile vor putea face teste rapide antigen. Farmaciștii se plâng că vor fi și mai expuși la infectarea cu COVID-19

Farmaciile vor putea face teste rapide antigen. Rezultatele pozitive vor fi postate pe platforma de vaccinare, iar bolnavii vor fi luaţi în calculul ratei de incidenţă şi în evidenţa medicului de familie.

Farmaciile vor putea face teste rapide antigen. Farmaciștii se plâng că vor fi și mai expuși la infectarea cu COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Mar 2021   •   16:26

Farmaciştii atrag însă atenţia şi spună că autorităţile ar trebui să le ofere echipamente de protecţie pentru că în astfel de condiţii sunt expuşi direct la infectare.

"Este o decizie bună dar care necesită anumite măsuri pentru a fi implementată. Vom fi expuși, oricum suntem expuși pentru că nu știm dacă pacientul care vine la noi este sau nu infectat.

Trebuie utilizate acele combinezoane pentru că vom fi în continuare direct cu un posibilitate de infectare și vom riscă să ne imbolnavim, ar trebui că pacientul care vine pentru test să nu între în contact cu pacientul din farmacie. În Italia în perioada anului trecut au instalat niște corturi și au făcut teste." spune Ionuț Blejan, farmacist.

Potrivit raportului de activitate pe care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a prezentat premierului, o măsură "în lucru" este reprezentată de posibilitatea efectuării testelor antigen rapide în farmacii de către personalul calificat al acestora. 

„În perioada următoare, și chiar mâine (vineri – n.r.), avem discuții la Ministerul Sănătății cu reprezentanți ai farmaciilor, pentru ca testarea rapidă antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge către testare în masă, testarea oricui care are această nevoie sau dorință, ea se va putea face la un preț foarte scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce OUG va apărea în Monitorul Oficial, și baza legală pentru lucrul acesta. E un pas extrem de important”, a spus Vlad Voiculescu, joi.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close