Antena 3 CNN Coronavirus Record negru în Franța. Numărul infectărilor cu COVID-19 aproape s-a dublat în 24 de ore. Comparație surprinzătoare cu România

Record negru în Franța. Numărul infectărilor cu COVID-19 aproape s-a dublat în 24 de ore. Comparație surprinzătoare cu România

Autoritățile franceze au raportat, miercuri, un nou record de infectări cu coronavirus: au fost confirmate pozitiv 18.746 de teste, aproape dublu față de ziua anterioară, când au fost anunțate 10.489 de cazuri.

Record negru în Franța. Numărul infectărilor cu COVID-19 aproape s-a dublat în 24 de ore. Comparație surprinzătoare  cu România
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Oct 2020   •   21:55

O valoare apropiată de acest vârf a fost raportată sâmbăta trecută, când au fost consemnate aproape 17 mii de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

De asemenea, rata de pozitivare a crescut ușor de marți până miercuri, de la 9 la 9,1%, scrie presa de limbă franceză.

Tot miercuri, responsabilii sanitari francezi au anunțat un număr de 80 de decese provocate de coronavirus, în creștere față de cei 65 raportați în ziua anterioară.

Raportările din Franța sunt interesante prin comparație cu România: astfel, în cea mai neagră zi, până în prezent, a pandemiei în țara noastră, autoritățile au confirmat 82 de morți de COVID-19, mai mulți decât în Franța, în același interval de timp.

Cât de mare e riscul de a muri de coronavirus în România, comparativ cu Franța

Asta, în situația în care numărul comunicat de cazuri noi, de asemenea record absolut în România, este de șase ori mai mic decât în Franța.

Concluzia este că la valori comparabile ale cazurilor noi de coronavirus, riscul de deces este de câteva ori mai mare în România decât în Franța.

×
Subiecte în articol: Franta COVID-19
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close