Antena 3 CNN Coronavirus Franța impune izolarea la domiciliu pentru toată populația timp de 15 zile. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă măsura

Franța impune izolarea la domiciliu pentru toată populația timp de 15 zile. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă măsura

Franța impune izolarea la domiciliu pentru toată populația, timp de cel puțin 15 zile. Persoanele care nu respectă măsura vor primi amenzi între 135 și 375 de euro.

Franța impune izolarea la domiciliu pentru toată populația timp de 15 zile. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă măsura
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    18 Mar 2020   •   18:01

Autoritățile au precizat că oamenii pot ieşi din casă doar în situaţii speciale: mersul la muncă pentru cei care nu pot lucra de acasă, cumpărături alimentare, doctor, farmacie sau plimbatul câinelui. Vizitele familiale, ieşirile sau întâlnirile în grup, mese între prieteni nu numai că sunt nerecomandate, dar sunt total interzise, potrivit LeFigaro.

Părăsirea domiciliului trebuie justificată cu legitimația profesională, cu cea de medic, cadru medical, legitimația de presă pentru jurnaliști sau un atestat eliberat de întreprindere privind prezența indispensabilă la serviciu, documente ce trebuie însoţite obligatoriu de o declaraţie tip pe propria răspundere în care să fie precizat motivul deplasării.

În jur de 100 de mii de polițiști și jandarmi sunt în permanență pe stradă și controlează persoanele pe care le întâlnesc.

De asemenea, și magazinele alimentare au impis reguli stricte. Oamenilor li se impune să cumpere cumpătat, să păstreze distanţa de 1-2 metri între cei care aşteaptă la coadă. Nu mai sunt folosite coşuri, fiecare vine cu sacoşa lui, iar plata se face numai cu cardul bancar. Iar farmaciile nu mai au voie să vândă fără reţetă decât o cutie de Paracetamol de persoană.

×
Subiecte în articol: Franta coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close