Antena 3 CNN Coronavirus Hotelierii introduc teste rapide pentru acces în unitățile de cazare: "Le punem la dispoziție la recepție, în camerele oamenilor. În momentul de față noi le plătim"

Hotelierii introduc teste rapide pentru acces în unitățile de cazare: "Le punem la dispoziție la recepție, în camerele oamenilor. În momentul de față noi le plătim"

Hotelierii nu mai aşteaptă ca Guvernul să stabilească regulile pentru pensiuni şi hoteluri, de Paşte. Românii au început să-şi facă planuri şi rezervări pentru Sărbători, iar până acum se ştie doar că spaţiile de cazare pot fi folosite până la 70 la sută din capacitate.

Hotelierii introduc teste rapide pentru acces în unitățile de cazare: "Le punem la dispoziție la recepție, în camerele oamenilor. În momentul de față noi le plătim"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Apr 2021   •   12:58

Antreprenorul Dragoş Anastasiu, a explicat la Antena 3 dacă mai este timp pentru ca patronii de hoteluri şi pensiuni să se conformeze unor noi reguli, până la minivacanța de 1 Mai și Paște.

"Am făcut un pas în față și am spus că e important că toți cei care vin la noi să aibă un sentiment de siguranță. E important pentru turiști dar și pentru oamenii care lucrează la noi. Și atunci spunem așa: 'dacă sunteți vaccinați, e minunat, arătați-ne un document. Dacă aveți anticorpi, e minunat, arătați-ne un document. Dacă nu, va rugăm să va testați, fie că v-ați testat PCR cu 72 de ore înainte, fie că faceți un test rapid, non-invaziv, și pe care îl puteți face cu o zi înainte sau îl faceți la noi.'

Noi nu suntem o autoritatea a statului. Sigur că pot veni unii cu teste falsificate, sigur că ar putea să ne arate poze de la niște teste ale altcuiva. Dar pentru noi este importantă conștiința oamenilor și apelul la conștiința lor, în sensul în care ne dorim că ei să aibă sentimentul de siguranță și din punctul asta de vedere am luat noi aceste măsuri.

Dacă nu sunt vaccinați sau nu au o dovadă că au anticorpi, avem și acele teste. Le punem la dispoziție la recepție, în camerele oamenilor și fiecare este îndrumat și rugat să se auto-testeze. În acest moment și în această luna sunt plătite de noi. Dar nu cred că asta este problema, ele costă 25 de lei, nu mai costă o avere și cred că vor deveni din ce în ce mai ieftine. Acum în momentul de față noi le plătim." a precizat Dragoș Anastasiu

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close