Antena 3 Coronavirus Cum se fixează corect masca, pentru a nu avea lipsă de oxigen. Dr. Mihail: „Funcționează ca o parașută”

Cum se fixează corect masca, pentru a nu avea lipsă de oxigen. Dr. Mihail: „Funcționează ca o parașută”

de S.T.    |    27 Mai 2020   •   12:31
Cum se fixează corect masca, pentru a nu avea lipsă de oxigen. Dr. Mihail: „Funcționează ca o parașută”
Sursa foto: Doctor Mihail/YouTube

Masca facială nu provoacă sufocare și nici lipsă de oxigen, dacă este fixată corect, spune dr. Mihail Pautov.

Medicul a făcut un test prin care arată că nivelul de oxigen din sânge rămâne neschimbat în timp ce poartă masca, dovedind, astfel, că respirația nu este afectată atunci când o poartă.

„Au apărut tot felul de conspirații despre cum masca ne face rău, ne provoacă hipoxie (lipsa oxigenului), chiar doctori care vorbesc despre asta, despre cum masca face ca virusul să recircule.

Cum se poartă corect masca de protecție

Deci, cum purtăm această mască: se întinde și se trage peste nas și peste bărbie, pentru că masca funcționează ca o parașută care captează o mare parte din salivă și din picături care pot ieși din gura noastră atunci când vorbim. Repet, masca se poartă ca să-i protejăm pe ceilalți, nu ne protejează pe noi.

Masca are găuri prin care aerul poate să pătrundă. Chiar și la nas, unde se modelează pe forma nasului, sunt găuri prin care pătrunde aerul. Dacă ne simțim sufocați putem să o modelăm în acest fel în care în lateral să fie două canale mari prin care noi să putem respira.

Atunci când respir, fața măștii trebuie să stea nemișcată”, explică el. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close