Antena 3 CNN Coronavirus Medic din linia întâi, mesaj dur: ”Haideți în ATI să vedeți iadul cu ochii voștri, apoi să vedem ce mai aveți de comentat”

Medic din linia întâi, mesaj dur: ”Haideți în ATI să vedeți iadul cu ochii voștri, apoi să vedem ce mai aveți de comentat”

Laura Zarafin, șefa Secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Colentina a transmis un mesaj dur pe rețelele sociale. Ea critică zvonurile potrivit cărora bolnavii de COVID-19 sunt omorâți în spitale și trage un semnal de alarmă în cazul persoanelor care ignoră simptomele, stând cât mai mult timp fără tratament.

Medic din linia întâi, mesaj dur: ”Haideți în ATI să vedeți iadul cu ochii voștri, apoi să vedem ce mai aveți de comentat”
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    23 Mar 2021   •   18:21

Medicul a anunțat că un pavilion ATI, deschis ieri la Colentina, cu șapte paturi dedicate pacienților de COVID-19 s-a umplut imediat cu bolnavi care au stat acasă între 7 și 10 zile de la debutul simptomelor, crezând că în spitale se moare.

Totodată, Laura Zarafin atrage atenția asupra faptului că nu sunt vinovați oamenii disperați, ci formatorii de opinie care susține diferite afirmații în spațiul public, cu privire la modul în care sunt tratați bolnavii de COVID-19 în spitale.

”Nu sunt de vină oamenii care sunt disperați de frică, lipsa locurilor de muncă, izolare, depresii, spectrul foametei și a crizei. Ei au nevoie să creadă în "minuni";  se agață de orice speranță.

De vină sunt cei care cu bună știință i-au înrăit și i-au asmuțit contra doctorilor, fără nici un fel de discernământ , împroșcând venin și ură, băgându-le în cap că oamenii sunt omorâți la spital cu oxigen sau legați de pat.

Nu are rost să mai explic că cei ce fac asta nu sunt atât de proști sau de neinformați cât să nu știe ce se întâmplă în toată lumea cu această boală. Este o atitudine deliberată, de o inconștiență criminală, care duce la decese și mai multe. S-a deschis ieri un pavilion în care se lucrase două săptămâni la instalația electrică și în care existau 7 paturi ATI, cu tot ce trebuie. CNCCI avea deja o listă de așteptare și ne-a trimis 7 pacienți; în 3 ore umplându-se terapia intensivă.

Toți cei 7 pacienți erau dintre cei ce au stat acasă 7-10 zile de la debutul simptomelor, crezând idioțeniile propagate  de unii formatori de opinie potrivit cărora virusul nu există. Toți au ajuns apoi la camerele de gardă din diverse spitale unde au stat zile, cu saturații extrem de mici, cu afectări pulmonare de peste 70%. Cui ajută toate tâmpeniile debitate de părerologi? Cum credeți că poți susține și vindeca plămânii ALBI  în proporție de 75%? Veniți și arătați-ne!”, a scris ea pe contul de Facebook.

Medic ATI: Sunteți criminali si iresponsabili

”Da, 50% nici nu știu că au avut virusul, așa este, 45 % au forme ușoare sau medii de boală; dar cei 5%  care ajung în ATI  se luptă pentru fiecare respirație; este halucinant ce vedem, iar habarniștii au și nesimțirea să ne acuze că noi îi omorâm.

Păi noi îi luăm de pe stradă sau cum? Dacă ar fi bine, cum ar ajunge oamenii aceștia la urgențe, în UPU-uri, cu saturații sub 60%  și cu plămânii afectați 70-85%? Nici urgentiștii nu cred că merg din casă în casă să ridice oameni ca să îi pună pe ventilator că nu au ce face. Oameni buni, înțeleg că sunteți afectați psihic de pandemie, toți suferim , dar faptul că ne faceți pe noi criminali NU AJUTĂ! Treziți-vă odată, toți cei cu putere de influențare a oamenilor simpli și nu mai semănați ură degeaba pt că veți avea pe conștiință multe decese. Purtarea măștilor în aglomerații nu a omorât pe nimeni”, a mai adăugat ea.

Nu sunt de vină oamenii care sunt disperați de frică , lipsa locurilor de muncă , izolare , depresii , spectrul foametei...

Publicată de Laura Zarafin pe Marţi, 23 martie 2021

×
Subiecte în articol: Laura Zarafin spital COVID-19 ati
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close