Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Vasile Astărăstoae: ”Nu mă voi vaccina! Există semne de întrebare! Lumea trebuie să știe!”

Medicul Vasile Astărăstoae: ”Nu mă voi vaccina! Există semne de întrebare! Lumea trebuie să știe!”

Medicul și profesorul universitar ieșean, Vasile Astărăstoae, a declarat că nu se va vaccina, deocamdată, împotriva coronavirusului.

Medicul Vasile Astărăstoae: ”Nu mă voi vaccina! Există semne de întrebare! Lumea trebuie să știe!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    21 Ian 2021   •   14:00

„Nu mă voi vaccina. Eu nu dau sfaturi. Singurul lucru pentru care m-am bătut este să se respecte autonomia pacientului și să fie cu consimțământ și informat, nu obligatoriu. Când consimțământul acesta nu este chiar informat este cu totul altceva. De fapt consimțământul în momentul de față a ajuns un mijloc de protecție pentru medici și nu de respect de autonomie“, a declarat Vasile Astărăstoae.

Vasile Astărăstoae: „Aștept vaccinurile care o să apară mai târziu pe piață“

„Eu aștept, dacă va fi nevoie când mă vaccinez, acele vaccinuri chiar prin această tehnologie, deși nu prea am încredere în ea dar asta este o problemă strict personală, care o să apară pe piață mai târziu de la Johnson&Johnson, Sanofi sau Smith Kline și mai sunt câteva firme. Ele lucrează pe îndelete fără să se grăbească și să fie într-o cursă contracronometru pentru că respectă toate fazele de elaborare a unui vaccin. Dacă îmi voi da seama că se întâmplă ceva și este mult mai grav decât ce este în prezent mă gândesc să mă vaccinez. Acum nu mă vaccinez din alt motiv. Am văzut că toate lumea apare și își arată bicepșii. Ai mei nu se compară cu cei care apar la TV și nu vreau să mă fac de râs”, a menționat Vasile Astărăstoae.

„Există semne de întrebare cu privire la eficiență, dar mai ales cu privire la efectele pe termen lung“

„Am observat o chestiune foarte gravă, ca și cum cei care nu se vaccinează comit o infrațiune. Hai să privim lucrurile foarte clar. În momentul de față există niște semne de întrebare. Există semne de întrebare cu privire la eficiență, dar mai ales cu privire la efectele pe termen lung. Trebuie să pui această întrebare. Lumea trebuie să știe. Toate vaccinurile care s-au pus pe piață sunt cu aprobare condiționată și sunt trecute la FDA și EMA în faza trei. Adică persoanele vaccinate trebuie să fie monitorizate timp de trei ani de zile, dar nu te duci și te uiți la el și spui: arată bine. Monitorizat înseamnă investigații, testarea anticorpilor etc. și binînțeles efectele secundare pe termen mediu. Unele persoane sunt reticiente, prudente. Dacă nu se vaccinează nu înseamnă că sunt infractori sau înapoiați”, a mai spus Vasile Astărăstoae, potrivit bzi.ro.

 

×
Subiecte în articol: vasile arăstăsoae
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close