Antena 3 CNN Coronavirus Mai multi medici indieni au fost bătuţi de rudele îndurerate ale victimelor COVID-19

Mai multi medici indieni au fost bătuţi de rudele îndurerate ale victimelor COVID-19

Rudele îndurerate atacă medicii indieni care nu au putut salva victimele COVID-19, în timp ce sistemul medical se prăbușește sub presiunea valului doi al pandemiei.

Mai multi medici indieni au fost bătuţi de rudele îndurerate ale victimelor COVID-19
de Claudia Popovici    |    27 Apr 2021   •   22:43

Potrivit presei internaționale, Pakistanul se teme că al doilea val al pandemiei va fi „mortal și mai contagios”.

Medicii din India sunt atacați de rudele victimelor COVID-19, iar furia cetăţenilor indieni creşte, mai ales că sistemul de sănătate din ţară pare că se prăbuşeşte sub presiunea valului doi al pandemiei.

Astăzi în Delhi, într-o filmare suprinsă de camerele de supraveghere se poate observa un grup de bărbați atacând medici și agenți de securitate cu un băț mare din lemn, după ce ruda lor în vârstă de 67 de ani a murit în sala de așteptare, deoarece nu mai erau disponibile paturi la ATI.

Spitalul Apollo, unde a avut loc atacul a declarat că mai mulţi medici au fost răniți în luptă, dar au trebuit să se întoarcă imediat la serviciu din cauza numărului de pacienți care au nevoie de tratament, informează DailyMail.

Între timp, o altă filmare făcută săptămâna trecută a arătat că dr. Siddhant Totla, în vârstă de 25 de ani, a fost lovit cu pumnii, cu picioarele de rudele unui bărbat de 65 de ani care a murit de COVID-19.

Sistemul de sănătate din India este în colaps. Marţi au fost raportate 323.000 de cazuri noi de infectări cu virusul SARS-COV-2 şi 2.700 de decese noi.

Pe fondul avertismentelor pandemia prezintă o variantă „mult mai contagioasă și probabil mortală”, medicii și politicienii din Pakistan se tem deja pentru viaţa lor.

„Ne îndreptăm în mod clar către o situație gravă cu care se confruntă India astăzi. Atât Pakistan, cât și India au aceleași probleme. Oamenii din ambele țări nu respectă măsurile de protecţie”, a avertizat marți doctorul Muhammad Suhail de la spitalul complexului medical din Hayatabad, pentru The Telegraph.

Oficial, Pakistanul nu prezintă cazuri de infectări cu varianta indiană, dar autoritățile sunt în mod clar îngrijorate, care a apelat la armată pentru a pune noile restricții în aplicare.

Soldații alături de polițiști au mărșăluit pe străzile din Lahore - la doar 15 mile de graniță - marți, gata să-i sancționeze pe toţi cei care nu poartă masca de protecţie sau nu respectă regulile de circulație în vigoare.

×
Subiecte în articol: India medici rude pacienţi COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close