Antena 3 CNN Coronavirus Ministerul Sănătăţii: În unele judeţe, numărul total de cazuri raportate va creşte în următoarele zile

Ministerul Sănătăţii: În unele judeţe, numărul total de cazuri raportate va creşte în următoarele zile

Ministerul Sănătăţii a precizat că având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui judeţ unde a avut loc infectarea, INSP a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către direcţiile de sănătate publică în termen de 3 zile.

Ministerul Sănătăţii: În unele judeţe, numărul total de cazuri raportate va creşte în următoarele zile
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    18 Dec 2021   •   13:19

Drept urmare, numărul total de cazuri raportate va creşte în zilele care vin, în unele judeţe.

"Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui judeţ unde a avut loc infectarea, Institutul Naţional de Sănătate Publică a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către direcţiile de sănătate publică în termen de 3 zile. De aceea, în unele judeţe, numărul total de cazuri raportate va creşte în următoarele zile.

Menţionăm că aceste cazuri au fost luate în considerare în numărul total de cazuri raportate zilnic la nivel naţional şi nu influenţează incidenţa calculată pentru ultimele 14 zile", arată comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Bilanț COVID-19 din 18 decembrie 2021, în România. 700 de cazuri în ultimele 24 de ore 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 700 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 64 de decese, 8 fiind din perioada anterioară.

În Bucureşti, incidenţa cazurilor a scăzut la 0,71.

Simptomul comun pe care îl au, la început, persoanele infectate cu Omicron

Persoanele infectate au un simptom comun, la început, durerea în gât.

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. Până în prezent, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu primele variante ale virusului.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății infectare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close