Antena 3 CNN Coronavirus Ședință de Guvern cu măștile pe față. Premierul și miniștrii le-au purtat deşi nu sunt obligatorii

Ședință de Guvern cu măștile pe față. Premierul și miniștrii le-au purtat deşi nu sunt obligatorii

Premierul Nicolae Ciucă a apărut cu mască la începutul şedinţei de Guvern după explozia cazurilor de COVID-19 în România.

Ședință de Guvern cu măștile pe față. Premierul și miniștrii le-au purtat deşi nu sunt obligatorii
Sursa foto: gov.ro
de Silvia Preda    |    27 Iul 2022   •   16:52

Este prima şedinţă a Executivului în care premierul poartă mască, după marea relaxare din martie.

De altfel, toti ceilalţi miniștri din cabinet au participat cu masca de protecție la ședința de Guvern. Ministrul Sănătății le recomandă românilor să poarte masca în spaţiile aglomerate.

Alexandru Rafila a precizat că, deocamdată, nu există bază legală pentru ca masca de protecție să devină obligatorie pe teritoriul ţării noastre.

Vom avea noi restricţii în România? Av. Adrian Cuculis: "Cu siguranță se va întâmpla ceva"

Apariţia premierului Ciucă cu mască, azi, în şedinţa de guvern a determinat mulţi oameni să se întrebe dacă nu cumva urmează noi restricţii. Avocatul Adrian Cuculis, a vorbit în direct la Antena 3, despre ce crede că îi aşteaptă pe români.

Avocatul Adrian Cuculis, care are în instanță zeci de dosare ale românilor ce au contestat restricțiile din pandemie, inclusiv unul personal, a declarat că ne putem aştepta la noi limitări sociale, chiar dacă nu la fel de stricte ca cele din trecut.

Bilanț COVID-19 din 27 iulie 2022, în România. Cazurile noi scad sub 10.000

Bilanț COVID-19 din 27 iulie 2022, în România. Sub 10.000 de noi cazuri COVID și 29 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.551 mai puține față de ziua anterioară. 1.900 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 279 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă mască de protecție
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close