Antena 3 CNN Coronavirus Noi condiții de intrare în Franța pentru români: Testele PCR și antigen, valabile doar 24 de ore

Noi condiții de intrare în Franța pentru români: Testele PCR și antigen, valabile doar 24 de ore

Franța impune noi condiții la intrarea în țară. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că românii pot intra în Franța doar dacă au teste PCR sau antigen realizate cu cel mult 24 de ore înainte, dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală.

Noi condiții de intrare în Franța pentru români: Testele PCR și antigen, valabile doar 24 de ore
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Oct 2021   •   18:57

Autoritățile au revizuit condițiile de intrare în Franța, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE anunță că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile franceze, începând cu data de 11 octombrie 2021, a fost redusă la 24 de ore durata valabilității testelor PCR sau antigen care trebuie prezentate de către persoanele nevaccinate care sosesc în Franța din România.

Astfel, românii nevaccinați trebuie să prezinte unul din următoarele două documente: un test PCR sau antigen negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare; un certificat care să ateste trecerea prin boală – infectarea anterioară cu virusul SARS-CoV-2 într-o perioadă cuprinsă între 11 zile și maximum 6 luni anterior intrării pe teritoriul Franței.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt în continuare exceptați de la această măsură.

×
Subiecte în articol: Franta romani PCR antigen testele
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close