Antena 3 CNN Coronavirus Un nou val de COVID-19 în România | Spitalele din Bucureşti sunt aproape pline

Un nou val de COVID-19 în România | Spitalele din Bucureşti sunt aproape pline

Valul 6 de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Bucureşti, iar managerii vor să extindă secţiile pentru coronavirus.

Un nou val de COVID-19 în România | Spitalele din Bucureşti sunt aproape pline
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Oscar J. Barroso
de Raluca Bîrcă    |    09 Iul 2022   •   10:38

Numărul infectărilor creşte şi în rândul copiilor, astfel încât spitalele de pediatrie iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea micuţilor infectaţi.

Din fericire, spun specialiştii, subvarianta Omicron B.A.5 nu produce atât de multe infecţii severe. Vârful valului 6, estimează specialiştii, ar putea fi atins în luna august, adică exact în perioada concediilor.

Conform ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, peste 900 de români infectaţi cu COVID-19 au rămas în spitale pentru a fi trataţi, însă numărul celor internaţi ar putea fi aproape dublu, având în vedere că aceste cifre nu au mai fost actualizate de patru zile.

"Problemele din spitale sunt legate de copii mici, care au nevoie să fie internaţi chiar dacă au forme uşoare şi atunci şi cu locurile de internare nu ne descurăm foarte uşor", a declarat dr. Adrian Marinescu, medic primar infecţionist.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti, toate cele 30 paturi destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19 sunt deja ocupate, iar în acest condiţii, medicii anunţă că vor face toate eforturile pentru a putea extinde secţia.

Dacă spitalele de pediatrie ar redeschide circuitele pentru tratarea copiilor infectaţi cu COVID-19, o parte din problemă ar fi rezolvată, spun infecţioniştii.

În ultimele 48 de ore, doar la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost internaţi şase minori, iar trei dintre ei sunt sugari. Medicii spun că aceştia se află într-o stare bună şi au o formă uşoară de COVID-19.

Specialiştii estimează că situaţia nu se va îmbunătăţi. Valul 6 ar putea aduce 10.000 de infectări pe zi în luna august, adică exact în perioada concediilor.

Aproape 8000 de noi infectări în ultima săptămână raportată de Ministerul Sănătăţii

În intervalul 27 iunie - 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.927.187 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.31, se arată în informarea Ministerului Sănătăţii.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 375 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 922. De asemenea, la ATI, sunt internate 52 persoane. Dintre cei 52 pacienți internați la ATI, 25 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați în prezent, 125 sunt minori, 124 fiind internați în secții și 1 la ATI.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus București
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close