Antena 3 CNN Coronavirus Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să menţină COVID-19 la nivel de pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să menţină COVID-19 la nivel de pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri decizia de a menţine răspândirea COVID-19 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să menţină COVID-19 la nivel de pandemie
Sursa foto: Leonardo Fernandez Viloria/Getty Images
de Silvia Preda    |    13 Apr 2022   •   21:25

Potrivit OMS, "nu este momentul să lăsam garda jos", ci ţările trebuie să continue să se pregătească pentru a face faţă unui asemenea tip de criză.

Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenţi) a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind COVID-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens. De asemenea, evoluţia sa este imprevizibilă, iar mortalitatea se menţine la un nivel ridicat, a precizat directorul OMS.

Preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS, Didier Houssin, a susţinut la rândul său că "nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus", nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru COVID-19.

Numărul deceselor de COVID-19 raportate la nivel global, în ultima săptămână, a fost cel mai scăzut de la începutul pandemiei.

Bilanț COVID-19 din 13 aprilie 2022, în România. Peste 1.600 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.602 de cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 465 mai puțin față de ziua anterioară. 172 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 147 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

×
Subiecte în articol: epidemie coronavirus
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close