Antena 3 CNN Coronavirus Noi recomandări de la OMS pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19

Noi recomandări de la OMS pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis noi recomandări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19.

Noi recomandări de la OMS pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    27 Ian 2021   •   09:15

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.

”Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, potrivit reuters.com.

OMS mai recomandă medicilor să poziţioneze pacienţii pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen.

”Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a explicat aceasta.

Vrei să ştii dacă eşti infectat cu COVID-19? Preţul unui test rapid antigen SARS-CoV-2, vândut online în România

Prețul unui test rapid antigen SARS-CoV-2, pentru autotestare, vândut online în România variază între 30 lei și 68 lei, arată o analiză a Consiliului Concurenței.

”Testul antigen este cel mai nou tip de testare și, în acest moment, este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul imunitar o recunoaște. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 pentru autotestare sunt introduse pe piață cu implicarea unui organism care evaluează conformitatea acestor produse.

Persoanele fizice pot achiziționa online truse (kit-uri) care conțin 2, 5, 20 sau 25 de teste rapide. Astfel, în funcție de platforma online de pe care este achiziționată, o trusă care conține 2 teste rapide poate costa între 80 lei și 136 lei, iar cea cu 5 teste între 158 lei și 209 lei”, arată Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă.

Coronavirus în România, 26 ianuarie 2021. Aproape 3.000 de cazuri și peste 1.000 pacienți la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 2.877 cazuri noi cazuri cazuri noi, 97 decese, 1.002 pacienți la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până marți, 26 ianuarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 715.438 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 658.595 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.877 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până marți, 17.938 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Valeriu Gheorghiţă: cine se vaccinează fără programare

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close