Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Generalul Paul Oprea, comandantul medical al județului Suceava: Mircea Macovei va fi anchetat și vom afla adevărul

Generalul Paul Oprea, comandantul medical al județului Suceava: Mircea Macovei va fi anchetat și vom afla adevărul

Secretarul de stat Ionel Paul Oprea, comandantul medical al județului Suceava, a vorbit, joi, în exclusivitate pentru Antena 3, despre cum se desfășoară acum activitatea în Spitalul Județean din Suceava.

Generalul Paul Oprea, comandantul medical al județului Suceava: Mircea Macovei va fi anchetat și vom afla adevărul
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    23 Apr 2020   •   20:40

La Suceava e cel mai mare focar de infecție cu COVID-19 din țară.

Generalul Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, în direct la Antena 3, că sectorul COVID are acum 522 de paturi ocupate.

„Am asigurat un sector de 178 de paturi, cu personal medical. Încet, încet ne extindem către primul nivel de operaționalizare în cadrul solicitării de vârf a epidemiei”, a spus el.

„Colegii din izolare au fost testați, cei negativi au revenit la lucru. Azi am reușit să avem o nouă sursă importantă de oxigen medical. Am triplat resursa de oxigen a spitalului”, a mai spus generalul Paul Oprea.

Potrivit acestuia, în terapie intensivă sunt acum la Suceava 14 bolnavi asistați.

Oprea: „Avem deja o resursă de aproape 40 de ventilatoare puse la dispoziție în orice clipă”

Întrebat care e cea mai mare problemă descoperită la Suceava, generalul Oprea a spus că asigurarea resursei umane a rămas o problemă.

Directorul medical al Spitalului Judeţean din Suceava, Mircea Macovei, se va întoarce la serviciu, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ.

Doctorul Mircea Macovei este acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau ori nu infectaţi. Astfel, au fost contaminaţi medici şi pacienţi, situaţia făcând acum obiectul unui dosar penal.

Oprea: Doctorul Macovei nu este chiar așa cum a fost prezentat. Ce se afirmă trebuie dovedit

„Dânsul va reveni mâine la serviciu. S-a pronunțat că nu dorește să continue și echipa medicală va trebui să-și aleagă liderii. Cred că s-a acordat prea mare atenție. Urmează să fie anchetat și vom afla adevărul”, a mai spus Oprea.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

Focarul de la Suceava, pe cale să se stingă

×
Subiecte în articol: Paul Oprea Punctul de întâlnire
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close