Antena 3 CNN Coronavirus BioNTech susţine că vaccinul dezvoltat cu Pfizer funcţionează împotriva noilor tulpini şi nu plănuieşte să-l modifice

BioNTech susţine că vaccinul dezvoltat cu Pfizer funcţionează împotriva noilor tulpini şi nu plănuieşte să-l modifice

Compania germană BioNTech a anunțat, luni, ca mizează pe eficacitatea vaccinului sau anti-COVID-19, dezvoltat împreună Pfizer, împotriva actualelor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

BioNTech susţine că vaccinul dezvoltat cu Pfizer funcţionează împotriva noilor tulpini şi nu plănuieşte să-l modifice
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2021   •   17:08

BioNTech susţine ca niciun studiu nu susține, în etapa actuală, necesitatea unei noi formule a vaccinului, relatează presa internațională.

''La ora actuala nimic nu indica faptul că ar fi necesară o adaptare a actualului vaccin împotriva principalelor variante emergente identificate'', anunţă compania germana într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare.

BioNTech nu plănuieşte un nou vaccin dar studiază acţiunea unei versiuni modificate asupra variantelor noi de COVID

BioNTech menționează, pe de altă parte, că pune la punct ''o strategie completa pentru a face față acestor variante daca va fi nevoie în viitor'' și adaugă că pentru o asemenea eventualitate a început din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său, țintită către noile variante ale SARS-CoV-2.

Compania evaluează, de asemenea, impactul unei eventuale a treia injecții, după prima doza si rapel, asupra prelungirii imunității şi protecției împotriva variantelor coronavirusului.

Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat în luna aprilie că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficace împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Asocierea celor doua companii farmaceutice a estimat inițial pentru anul 2021 o producție de 2,5 miliarde de doze de vaccin, pe care încearcă sa o crească la 3 miliarde de doze. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livrat pana in prezent in mai mult de 90 de tari.

Conform rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obținut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, comparativ cu cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.

×
Subiecte în articol: Pfizer BioNTech vaccin modificat
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close