Antena 3 CNN Coronavirus Portugalia se deschide pentru turiștii din UE, începând de luni, 17 mai

Portugalia se deschide pentru turiștii din UE, începând de luni, 17 mai

Portugalia va autoriza, de luni, călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez.

Portugalia se deschide pentru turiștii din UE, începând de luni, 17 mai
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Mai 2021   •   14:28

Persoanele venind din ţări ale Uniunii Europene cu o incidenţă a noului coronavirus "sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori" vor putea efectua "toate tipurile de călătorii către Portugalia, inclusiv cele neesenţiale", precizează guvernul portughez într-un comunicat, potrivit BBC.

Toţi pasagerii cu vârsta mai mare de doi ani trebuie însă să prezinte înainte de îmbarcarea în avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fără test fiind pasibile de amenzi "între 500 şi 2.000 de euro de călător", subliniază comunicatul citat.

Restricţiile de călătorie, limitate la deplasări esenţiale, se menţin pentru opt ţări, între care cinci ale UE - Cipru, Croaţia, Lituania, Olanda şi Suedia -, pe lângă Africa de Sud, Brazilia şi India, persoanele provenite din acestea fiind nevoite în continuare să stea 14 zile în carantină.

Aceleaşi prevederi se aplică şi traficului maritim. Graniţa terestră cu Spania a fost deschisă de la 1 mai.

Turiştii din Marea Britanie au primit undă verde, de vineri, în Portugalia. 

×
Subiecte în articol: Portugalia se deschide turiștii UE
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close