Antena 3 Coronavirus Premieră istorică: În Republica Moldova a fost făcut primul vaccin anti-COVID

Premieră istorică: În Republica Moldova a fost făcut primul vaccin anti-COVID

de Andreea Cigolea    |    02 Mar 2021   •   11:02
Premieră istorică: În Republica Moldova a fost făcut primul vaccin anti-COVID

Primul vaccin anti-Covid a fost administrat marți în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe Facebook de președintele țării, Maia Sandu. Un cadru medical este prima persoană vaccinată din Moldova.

Președintele Maia Sandu a anunțat că marți un cadru medical a fost vaccinat anti-Covid. Este prima persoană din Republica Moldova care se imunizează. Sunt folosite vaccinurile donate zilele trecute de România, iar prioritate au cadrele medicale.

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate (...) Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie (...) Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute, Guvernul României a trimis o primă tranşă de 21.600 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. În total Moldova va primi de la România 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Conform statisticilor, numărul moldovenilor care au murit din cauza Covid 19 se apropie de 4.000, iar cel al persoanelor infectate este în jur de 180.000.

România primește laude de la Comisia Europeană pentru că a trimis vaccinul AstraZeneca în Moldova

România a primit, sâmbătă, laude pentru felul în care a decis să ajute procesul de vaccinare peste Prut. Comisarul european pentru Gestionarea Crizelor, Janez Lenarčič, a lăudat oferta României pentru Republica Moldova, după ce țara noastră a trimis, sâmbătă, peste 20.000 de doze de vaccin peste Prut.

Lenarčič a postat, sâmbătă, pe Twitter, un mesaj în acest sens.

"Mulțumesc României pentru oferta generoasă și rapidă de vaccinuri către Moldova.

Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene continuă să faciliteze solidaritatea în timpul pandemiei. Sprijinirea vaccinării la nivel global este esențială pentru gestionarea epidemiei COVID-19", a scris Lenarčič.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close