Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat explică interdicțiile de după ora 22.00: "Știm sigur că nu dorim un lockdown total"

Raed Arafat explică interdicțiile de după ora 22.00: "Știm sigur că nu dorim un lockdown total"

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a precizat vineri seara, că autoritățile din România nu doresc un lockdown total. Mai mult, el a explicat și motivul pentru care s-au impus interdicțiile de după ora 22.00.

Raed Arafat explică interdicțiile de după ora 22.00: "Știm sigur că nu dorim un lockdown total"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    12 Mar 2021   •   23:15

Referitor la interdicția ieșirii din case după ora 22.00, Raed Arafat a spus că au fost discutate mai multe variante, iar deciziile nu le ia o singură persoană și se supun votului.

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarae unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU,vineri seară, la Digi24.

Raed Arafat, despre vacanțele interne şi hoteluri: "Nu am luat o măsură radicală, măsurile noastre au fost mai puțin radicale"

În ce privește vacanțele interne și plafonarea gradului de ocupare a hotelurilor, Raed Arafat a explicat că s-a redus reducerea aglomerației și a contactului.

 „Când vezi că sunt zone frecventate prea des, hotelurile dacă sunt maxim ocupate șansa de răspândire e mai mare. Să rămânem cu 70% grad de ocupare, chiar reducem aglomerația. E un pas, alte țări au interzis complet cazarea în stațiuni. Sunt țări care permit schiul, dar nu și cazarea. Nu am luat o măsură radicală, măsurile noastre au fost mai puțin radicale, dar nerespectarea regulilor duce la impunerea unor măsuri mai stricte”.

Raed Arafat a evitat să spună cum va fi vara pe litoral, spunând că este mult prea devreme să se pronunțe:

„S-ar putea să vedem să avem multe persoane vaccinate și răspândirea să fie mai limitată. Dacă situația va fi dramatică, poate că vor fi limitări”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Raed Arafat interdicţii lockdown România
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close