Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere. Vom învăța să trăim cu acest virus

Raed Arafat: Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere. Vom învăța să trăim cu acest virus

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,  Raed Arafat, a explicat, la Antena 3, noile măsuri restrictive recomandate în ordonanța militară comunicată sâmbătă seara și a afirmat că populația trebuie să fie pregătită psihologic pentru criza ce va urma.

Raed Arafat: Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere. Vom învăța să trăim cu acest virus
22 Mar 2020   •   21:22

”Momentul în care ne aflăm acum e extrem de important. Depinde de cum ne comportăm acum ce va fi mai departe. Avem o categorie de oameni care spune că nu e chiar așa. Nu o să pățim nimic. Vorbim de o boală serioasă, de un virus care se transmite ușor și de oameni vulnerabili”, a spus Raed Arafat.

”Ce s-a întâmplat ieri ne-a forțat să dăm un mesaj Ro -Alert în toată țara. Lumea să înțeleagă că aceste măsuri sunt obligatorii. (...) Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere. La un moment dat vom învăța să trăim cu acest virus. Până atunci, trebuie să învățăm să ne schimbăm modul de viață”, avertizează Raed Arafat.

Raed Arafat a subliniat că situația de criză poate dura chiar și două luni și că ”nu va fi ceva de care vom scăpa într-o săptămână”. 

”Lumea trebuie să se pregătească psihologic pentru acest lucru. Nu putem spune populației să stea liniștită, că totul va fi perfect pentru că e o situație pe care nu o putem controla sută la sută”, a spus Raed Arafat.

”Eu cred că, din această situație, pentru următorii ani, lumea va învăța multe lucruri. Lumea se va schimba. Acum ne dăm seama ce am neglijat, că nu am fost pregătiți, chiar dacă astfel de pandemii erau așteptate”, a spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: coronavirus Raed Arafat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close