Antena 3 CNN Coronavirus Bogdan Despescu, către românii din Diaspora: 'Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină'

Bogdan Despescu, către românii din Diaspora: 'Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină'

Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, a prezentat joi, la sediul MAI, măsurile care se vor lua în perioada Sărbătorilor Pascale.

Bogdan Despescu, către românii din Diaspora: 'Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină'
de S.T.    |    09 Apr 2020   •   23:36

„Am dispus structurilor subordonate să asigure mobilitatea echipajelor din teren, astfel încât să avem o prezență activă, pe întreg teritoriul României.

Referitor la perioada Sărbătorilor Pascale, spre care ne îndreptăm, țin să repet faptul că menținem operațională linia a doua de control, la frontieră.

Astfel, toți cetățenii care vin în România, sunt verificați în această linie de triaj și vor fi introduși în carantină instituționalizată sau în autoizolare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile.

Pentru cei aflați în afara țării, reiterăm, pentru a înțelege un lucru esențial: Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină sau în autoizolare și NU cu familiile dumneavoastră!

Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni sau să întocmim dosare penale!

Misiunea noastră este să veghem la respectarea regulilor, care au menirea de a stopa răspândirea acestui nou virus!

Vă rugăm să înțelegeți că toate aceste măsuri dispuse, sunt în folosul dumneavoastră”, a spus Bogdan Despescu.

×
Subiecte în articol: bogdan despescu diaspora Paste coronavirus
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close