Antena 3 Coronavirus Un nou studiu arată că femeile însărcinate și nou născuții lor sunt mai predispuși la riscuri din cauza COVID-19

Un nou studiu arată că femeile însărcinate și nou născuții lor sunt mai predispuși la riscuri din cauza COVID-19

de Alexandra Ionescu    |    23 Apr 2021   •   20:48
Un nou studiu arată că femeile însărcinate și nou născuții lor sunt mai predispuși la riscuri din cauza COVID-19 Hepta

Un nou studiu al Universității din Oxford publicat vineri, arată că femeile însărcinate și nou născuții lor infectați cu COVID-19 sunt predispuși unor complicații mai mari decât cele descoperite până acum.

O infecție cu noul coronavirus la nou născuți este asociată cu riscul unor complicații severe, conform unui studiu al Universității Oxford. 

Iar femeile însărcinate se confruntă cu riscul de naștere prematură, presiune ridicată, insuficiență a unor organe, și chiar moarte.

”Femeile ce au contractat COVID-19 în timpul sarcinii au cu 50% mai multe șanse să dezvolte complicații, comparativ cu femeile însărcinate sănătoase”, a declarat Aris Papageorghiou, prefesor de medicină fetală de la Universitatea Oxford.

Studiul s-a efectuat pe mai mult de 2.100 de femei însărcinate, din 18 țări, iar fiecare dintre femeile pozitive a fost comparată cu o femeie ne-infectată, ce a dat naștere în același timp, în același spital. 

Un alt lucru descoperit a fost că cezariana crește riscul infectării nou-născutului cu COVID-19.

Cu toate astea, alăptatul la sân cu nu pare să crească riscul bebelușilor de a se îmbolnăvi cu coronavirus de la mame, spun oamenii de știință.

Sursa: Reuters

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close