Antena 3 CNN Coronavirus Societatea civilă, la aceeași masă cu greii din domeniul medical

Societatea civilă, la aceeași masă cu greii din domeniul medical

Cu cărțile pe masă și fără prea multe spernațe pentru găsirea unui vaccin pentru noul coronavirus, cei mai renumiți specialiști, experți în epidemiologie, virusologie, medicină inovativă, reprezentanți ai Guvernului, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai domeniului farmaceutic din România s-au întâlnit marți, într-o videoconferință, pentru a face un bilanț al implicării țării noastre, în lupta cu noul coronavirus și a stabili care sunt prioritățile pentru perioada următoare.

Societatea civilă, la aceeași masă cu greii din domeniul medical
Sursa foto: Foto: Hepta
22 Iun 2020   •   08:51

Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Conf. Univ. Dr. Emilian Popovici a comparat lupta în care ne aflăm cu "un război global în care lipseşte doar componenta militară". El s-a declarant surpins de cât de nepregătită este lumea, în ansamblul ei pentru o ameninţare globală: "Un virus microscopic a răsturnat lumea cu susul în jos şi aceasta nu îşi poate reveni". 

În privinţa combaterii răspândirii pandemiei, Attila Laszlo, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului a ținut să sublinieze colaborarea existentă între cetăţeni şi toţi factorii de decizie, inclusiv autorităţile locale. "Unii au făcut-o mai bine, alţii mai prost, în funcţie de posibilităţi, dar este important să continuăm pe acest drum", a spus senatorul Attila Laszlo.

Poate cel mai important moment din cadrul discuției online a fost intervenția Lăcrămioara Frăsineanu, reprezentantul societății civile, care a cerut autorităților statului o cooperare mai transparentă între instituțiile statului și opinia publică, în ceea ce privește proiectele de cercetare pentru cunoașterea noului virus, finanțate cu bani europeni. De asemenea, aceasta a subliniat rolul rolul societății civile în efortul de consolidare a solidarității în lupta cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: Emilian Popovici Attila Laszlo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close