Antena 3 CNN Coronavirus Tratamentul eficient inclusiv în cazul infectării cu Omicron. A fost deja autorizat

Tratamentul eficient inclusiv în cazul infectării cu Omicron. A fost deja autorizat

Compania Glaxo Smith Kline, care a dezvoltat tratamentul Sotrovimab în colaborare cu VIR Biotechnology, susține că acesta este eficient inclusiv în cazul mutațiilor Omicron.

Tratamentul eficient inclusiv în cazul infectării cu Omicron. A fost deja autorizat
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    07 Dec 2021   •   10:29

Datele, care nu au fost încă publicate într-o revistă medicală, arată că Sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat.

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcționat împotriva mutațiilor cheie ale variantei Omicron.

Sotrovimab a fost conceput pentru a se lipi de proteina Spike de la suprafața noului coronavirus, însă oamenii de știință au descoperit că varianta Omicron prezintă un număr neobișnuit de mare de mutații la nivelul acestei proteine.

„Aceste date preclinice demonstrează potențialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS", a declarat Hal Barron, director științific al GSK.

Agenția de reglementare a medicamentelor şi a produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a autorizat deja Sotrovimab pentru persoanele cu forme ușoare până la moderate de COVID-19 şi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe ale acestei boli, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Sotrovimab omicron
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close