Antena 3 CNN Coronavirus Spania a declarat stare de urgență din cauza COVID-19

Spania a declarat stare de urgență din cauza COVID-19

Spania a declarat stare de urgență din cauza COVID-19, astăzi, iar documentul semnat de consiliul de miniștri prevede prelungirea stării de urgență pentru mai multe luni.

Spania a declarat stare de urgență din cauza COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    25 Oct 2020   •   15:48

Printre prevederile stării de urgență se numără și restricționarea circulației între orele 23.00 și 06.00, precum și călătoriile neautorizate în afara orașelor.

Toate restricțiile impuse prin decretul stării de urgență sunt stabilite pentru 15 zile, însă președinții comitetelor locale le vor putea extinde pe o perioadă de șase luni, până cel târziu 9 mai 2021, notează elconfidencial.com.

De asemenea, președinții comitetelor locale vor putea ridica restricțiile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Decizia de introducere a țării în stare de alertă a venit ca răspuns la numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19, astfel încât restricțiile sunt menite să reducă rata de infectare la minimum.

Numărul persoanelor infectate pe teritoriul Spaniei a depășit un milion.

×
Subiecte în articol: Spania COVID-19
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close