Antena 3 CNN Coronavirus Managerul Spitalului Victor Babeş: ”Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”

Managerul Spitalului Victor Babeş: ”Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”

”Vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”, spune managerul de la Victor Babeș.

Managerul Spitalului Victor Babeş: ”Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    16 Oct 2020   •   21:45

La Spitalul Victor Babeş, oamenii stau noaptea ore în şir și aşteaptă externările, iar la Institutul Matei Balş nu mai sunt locuri.

”Cele 6 paturi disponibile pentru tratamentul pacienţilor de terapie intensivă sunt toate ocupate, 6 din 6, iar pe paturile de îngrijire pacienţi cu simptome care au nevoie de îngrijire pe clinic, cele 40 plus 3 locuri sunt pline, deci inclusiv pe cele de suspecţi le avem pline”, a declarat Cristian Banu, managerul Spitalului Witting din Capitală, potrivit Mediafax.

Coronavirus în România. 17 județe au depășit rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori

La Spitalul Victor Babeş din Capitală locurile se epuizează rapid, iar oamenii au de aşteptat ore până să poată intra în secţii.

”Se umple locul de aşteptare pentru pacienţii care vin la consultaţie, este plin de oameni care aşteaptă, sunt supăraţi, sunt nervoşi, vin şi ziua, vin şi noaptea, noaptea sunt aduşi cu salvările. Ce nu internăm sunt trimişi acasă, da, să se izoleze, să aştepte cele 14 zile liniştiţi fără nicio problemă, să ţină legătura cu medicul de familie şi în cazul în care apar simptome sună la salvare şi sunt aduşi la spital.

Noaptea vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas până dimineaţa când facem externări”, a declarat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală.

Citiți și: Arafat: ”Nu se sună la 112 pentru concedii medicale, pentru întrebări simple”

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: victor babes coronavirus COVID-19
Parteneri
x close