Antena 3 Coronavirus COVID-19. Primele teste rapide pe baza detecţiei de antigen au ajuns în România

COVID-19. Primele teste rapide pe baza detecţiei de antigen au ajuns în România

de Dana Musceleanu    |    30 Oct 2020   •   11:10
COVID-19. Primele teste rapide pe baza detecţiei de antigen au ajuns în România

Primele teste rapide pe baza detectiei de antigen pentru diagnosticarea infectării cu SarsCov2 au ajuns în România. Acestea sunt deocamdată singurele avizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Testele  "Standard Q Covid-19 Ag", produse în Coreea de Sud, au fost aduse în tara de o companie farmaceutica din Ploiesti. Reprezentanţii societăţii au precizat ca acestea vor fi distribuite în cabinete medicale, spitale și farmacii. Profitul, în urma vânzării acestor teste, va fi donat familiilor celor decedaţi din cauza virusului SARS–CoV–2. 

Acest tip de testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exudatul nasofaringian al pacientului. Rrezultatul se obține în decurs de 15 - 30 de minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, acestea sunt un instrument de încredere in diagnosticare, dar testarea nu poate fi făcută decât de cadrele medicale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close