Antena 3 CNN Coronavirus Tulpina braziliană a coronavirusului, confirmată în Romania: Sunt două cazuri din București

Tulpina braziliană a coronavirusului, confirmată în Romania: Sunt două cazuri din București

„Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP publicat pe site-ul instituției.

Tulpina braziliană a coronavirusului, confirmată în Romania: Sunt două cazuri din București
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Mar 2021   •   20:32

Potrivit acestuia, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menționează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfăşurare, precizează INSP.

Tulpina sud-africană a COVID, identificată în România. Medic: "Nu există tratament. Această boală tâmpită lasă urmări"

Tulpina sud-africană a coronavirusului a ajuns oficial, vineri, şi în România, iar pentru COVID, această boală care lasă urmări, nu există tratament, atenţionează medicul Emilian Imbri, de la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Medicul explică faptul că medicamentele care se dau în spital doar încetinesc sau opresc înmulţirea virusului, însă nu îl sterpesc.

"Aș vrea să vă spun, foarte pe scurt, ce știm sigur despre virusul SARS-COV-2. Știm foarte clar că este virus, că este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic și nu o să reușim fără analize să ne dăm seama de unde vine. 

Știm însă sigur că produce boală, știm iarăși că această boală tâmpită lasă urmări, nu știm încă foarte sigur ce urmări pe termen lung. 

Este clar că trebuie să ne ferim să ne îmbolnăvim, indiferent că vine din Africa de Sud, Anglia sau România, cred că pot să emit o glumă: până acum cred că am avut varianta bănățeană a acestui virus, deoarece a fost mai lentă, și s-a transmis cu o lentoare aparte. Iată că vine o variantă din Oltenia mai rapidă. Deci, nu există vreo denumire, este virus.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close