Antena 3 CNN Coronavirus Alertă! Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud

Alertă! Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud

Ministrul britanic al Transporturilor declară că experţii sunt îngrijoraţi că vaccinurile anti-Covid aflate pe piaţă nu vor fi eficiente împotriva tulpinii de virus apărute în Africa de Sud.

Alertă! Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    09 Ian 2021   •   08:15

”Varianta sud-africană îi îngrijorează pe experţi, deoarece vaccinul poate să nu răspundă sau să funcţioneze în acelaşi mod”, a declarat Grant Shapps, potrivit The Guardian.

Au apărut noi mutaţii ale noului coronavirus, găsit în Africa de Sud şi Regatul Unit

Oamenii de ştiinţă britanici susțin că varianta găsită în Marea Britanie, care a devenit dominantă în mai mult părţi ale țării, părea încă susceptibilă la vaccinuri. Această variantă a fost găsită şi în Statele Unite şi în alte ţări.

Varianta descoperită pentru prima dată în Africa de Sud are o mutaţie suplimentară, numită E484K.

Potrivit unui studiu de laborator realizat de Pfizer, vaccinul său COVID-19, care a fost realizat în colaborare cu firma germană BioNTech, pare să acţioneze în ambele variante.

Cine este primul pacient român infectat cu noua tulpină de coronavirus B.1.1.7 din Marea Britanie

Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie.

”Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, transmite Ministerul Sănătății.

Coronavirus în România, 8 ianuarie 2021. Din nou un număr mare de cazuri de coronavirus

Până vineri, 8 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 663.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 595.007 pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 07.01.2021 (10:00) – 08.01.2021 (10:00) au fost raportate 96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din  Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați,  Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close