Antena 3 CNN Coronavirus Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu „medicamentul minune” promovat de Trump pentru COVID-19

Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu „medicamentul minune” promovat de Trump pentru COVID-19

Un bărbat a murit iar o femeie este în stare critică după ce s-au tratat cu o substanță numită clorochină. Clorochina a fost promovată de Donald Trump drept tratament pentru coronavirus, în ciuda avertismentelor specialiştilor.

Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu „medicamentul minune” promovat de Trump pentru COVID-19
Sursa foto: pixabay.com
de L.D.    |    24 Mar 2020   •   08:11

Oficialii direcţiei de sănătate din Arizona au anunţat că un bărbat şi o femeie au înghiţit fosfat de clorochină, substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor, cu doar 30 de minute înainte de a ajunge la spital.

„Date fiind incertitudinile care planează în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii înceacă să găsească noi metode pentru a preveni sau trata virusul, dar auto-medicaţia nu e cea mai bună soluţie. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca spitalele de urgenţă să fie invadate de persoane care cred că au găsit un leac miraculos”, a spus doctorul Daniel Brooks, directorul Centrului de informare antidrog.

Produsele farmaceutice care conţin clorochină şi hidroxiclorochină sunt prescrise de medici pentru tratarea malariei, dar deocamdată nu s-a dovedit că acestea ar fi eficiente în tratarea coronavirusului.

Cu toate acestea, preşedintele Donald Trump a spus în multe rânduri că medicamentul va produce o turnură în tratamentul împotriva coronavirusului, scrie Mediafax. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close