Antena 3 CNN Coronavirus Un medic chirurg avertizează, în plină epidemie de coronavirus: Nu mai cumpărați măști medicale!

Un medic chirurg avertizează, în plină epidemie de coronavirus: Nu mai cumpărați măști medicale!

Măștile medicale pot crește riscul unei infecții cu coronavirus dacă nu sunt folosite corespunzător, avertizează chirurgul american Jerome Adams, care le cere oamenilor să nu se mai înghesuie să le cumpere din farmacii și să epuizeze stocurile.

Un medic chirurg avertizează, în plină epidemie de coronavirus: Nu mai cumpărați măști medicale!
Sursa foto: Pixabay
03 Mar 2020   •   10:02

„Puteți crește riscul de a vă infecta cu coronavirus purtând masca medicală. Oamenii care nu știu cum să le poarte în mod corect tind să își atingă foarte des fața și, de fapt, așa se vor infecta cu coronavirus”, a spus medicul, potrivit CNN.

”Există lucruri pe care oamenii le pot face pentru a rămâne în siguranță. Și există și lucruri pe care nu ar trebui să le facă, cum ar fi acela de a merge și a cumpăra măști medicale”, a spus medicul, care atrage atenția asupra posibilității ca stocurile să se epuizeze rapid.

Mai degrabă, pentru a vă menține sănătoși, pe voi și pe cei din jurul vostru, spălați-vă des pe mâini, evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate și dezinfectați suprafețele.
 

×
Subiecte în articol: masti medicale coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close