Antena 3 CNN Coronavirus A apărut vaccinul anti-COVID sub formă de iaurt! Se administrează într-o singură înghițitură

A apărut vaccinul anti-COVID sub formă de iaurt! Se administrează într-o singură înghițitură

Cercetătorii ruși au dezvoltat un vaccin sub formă de iaurt care, din primele studii, pare să aibă rezultate promițătoare.

A apărut vaccinul anti-COVID sub formă de iaurt! Se administrează într-o singură înghițitură
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    23 Feb 2021   •   12:45

Alexander Suvorov, șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, Rusia, este cel căruia i-a venit ideea de a dezvolta un vaccin COVID-19 pe bază de produse lactate.

Omul de știință, împreună cu echipa sa de cercetători, a dezvoltat prototipuri de vaccinuri împotriva meningitei, gripei și streptococului. De ce să nu facă unul și pentru COVID-19? Așa că profesorul Suvorov a început imediat să lucreze cu colegii și studenții săi de la Institut.

Lapte fermentat cu bacterii ce conțin genele coronavirusului

„Îmi spuneți că acest lichid este de fapt un vaccin împotriva COVID?”, a întrebat un jurnalist.

„Da, este un vaccin împotriva COVID”, a răspuns omul de știință cu mândrie, adăugând, cu sticla în mână: „Este pur și simplu lapte fermentat cu bacterii ce conțin genele coronavirusului!”.

„Ideea noastră inițială a fost să folosim această mașinărie genetică a bacteriilor lactate ca platformă sau ca vector pentru a introduce gena pentru orice tip de agent patogen, inclusiv gena coronavirusului, în organism”, a declarat Alexandru Suvorov.

Echipa sa a avut nevoie de săptămâni pentru a reproduce proteinele genei COVID-19 de care aveau nevoie înainte de a le introduce în bacteriile lactate.

"Am făcut niște modele și sinteze, apoi am avut formula de care aveam nevoie", a spus el.

Iaurtul anti-COVID este administrat într-o singură înghițitură

Așadar, a apărut și rezultatul: un iaurt anti-COVID care este administrat într-o singură înghițitură și care arată promițător, potrivit rezultatelor testelor preliminare efectuate pe sute de animale, în principal cobai.

Testele au concluzionat că șoarecii au dezvoltat anticorpi nu numai în sânge, ci și, în special, în țesuturile mucoase care acoperă sistemul respirator și digestiv, exact acolo unde virusul SARS-CoV-2 crește înainte de a ataca restul corpului uman.

Acesta este un avantaj major, spune profesorul Suvorov, deoarece produce imunitate la punctele de intrare ale infecției, și anume cavitățile nazale și gâtul și intestinul subțire.

Ca să nu mai vorbim, spune el, că răspunsul sistemului imunitar al intestinului este mai puternic decât cel al unei injecții intramusculare, scrie dcmedical.ro.

×
Subiecte în articol: vaccin iaurt
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close