Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul unui medic: "De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă!"

Avertismentul unui medic: "De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă!"

Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, chiurgul Sorin Hâncu, spune că valul cinci al pandemiei va fi declanşat de venirea în ţară a românilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Avertismentul unui medic: "De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă!"
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    16 Dec 2021   •   19:56

Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, chiurgul Sorin Hâncu, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj în care scrie că România va fi lovită de valul cinci al pandemiei de coronavirus la mijlocul lunii ianuarie 2022.

Chirurgul a scris pe contul său de Facebook că valul cinci al pandemiei, cu varianta Omicron, va fi declanşat de venirea în ţară a românilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

"De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă!

Vaccinaţi-vă!”, îndeamnă medicului.

Bilanț COVID-19 din 16 decembrie 2021, în România. Peste 800 de cazuri noi

Bilanț COVID-19 din 16 decembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 812 de cazuri.

Până astăzi, 16 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.796.230 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.696 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.721.785 de pacienți au fost declarați vindecați.  

Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre vaccinul împotriva Omicron. Când va putea fi disponibil

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a vorbit, joi, în exclusivitate la Antena 3, despre studiile cu privire la apariţia unui vaccin nou, pregătit pentru a combate Omicron, noua tulpină a virusului SARS CoV-2. 

Dr. Voichiţa Lăzureanu: "Vaccinul are o eficiență foarte bună"

"Vaccinul este în studii deocamdată, pe pacienți între 18 și 55 de ani. Se pare că are o eficiență foarte bună. El a fost comparat cu Astrazeneca, cu o eficiență mare în ceea ce înseamnă producerea de anticorpi și ca urmare și ca număr mic de pacienți care au necesitat spitalizare și respectiv deces. Se pare că încep trialurile și pe pacienți de peste 55 de ani și respectiv tineri și adolecenți, chiar peste 5 ani.

Vaccinul sperăm să fie disponibil cât de repede, pentru că este primul vaccin cu tehnologie așa-zisă veche, adică un virus întreg, inactivat chimic, pe care s-a bazat până acum aproape întreaga vaccinologie. Este exact ca și vaccinul anti-gripal sau vaccinul anti-rujeolă, rubeolă, oreon. 

Cei care au fost împotriva noii tehnologii, sperăm că se vor vaccina cu acest nou vaccin.

Se studiază posibilitatea, ca acest nou vaccin pe bază de virus inactivat să poată fi administrat ca și booster și la persoanele care au fost vaccinate cu ARN mesager sau cu vector viral.

Deocamdată ar trebui să mergem pe vaccinarea obișnuită pe care am avut-o până acum la dispoziție, pentru că de abia acum încep studiile pe acest vaccin atenuat, dar  mai avem de așteptat pentru aprobare. Încă nici nu s-a aprobat a adulți forme ușoare sau medii de boală. Cred că va mai dura până va fi aprobarea disponibilă și pentru copii. 

Cred că aprobarea acestui vaccin va fi undeva după mijlocul anului viitor", a spus medicul Voichiţa Lăzureanu.

×
Subiecte în articol: omicron coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close