Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Virgil Musta cere lockdown total pentru a opri pandemia: ”Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide!”

Medicul Virgil Musta cere lockdown total pentru a opri pandemia: ”Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide!”

Medicul Vigil Musta susține că vaccinarea este importantă, însă, în acest moment, nu mai este suficientă, din cauza numărului uriaș de îmbolnăviri. Motiv pentru care, spune doctorul, este necesar un lockdown general, așa cum a fost la începutul pandemiei, inclusiv cu închiderea școlilor.

Medicul Virgil Musta cere lockdown total pentru a opri pandemia: ”Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide!”
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    21 Oct 2021   •   08:28

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, spune Virgil Musta, potrivit G4media.

Medicul spune că afluxul de pacienți cu forme grave de COVID-19 este cea mai mare problemă a spitalelor în acest moment. 

“Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce creează mari probleme sistemului de sănătate”.

Cele mai dure măsuri din valul patru al pandemiei: ”Nevaccinații vor avea o sumedenie de restricții!”

Comitetul pentru Situații de Urgență va stabili astăzi ce se întâmplă cu restricțiile dure anunțate aseară de președintele Klaus Iohannis.

Președintele a spus că, de luni, masca redevine obligatorie nu doar în spațiile închise ci și în aer liber. Totodată, circulația pe timp de noapte va fi restricționată pentru românii care nu s-au vaccinat. Ei vor putea circula doar dacă au legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. 

În același timp copiii vor intra într-o vacanță de două săptămâni iar certificatul verde va fi obligatoriu pentru cele mai multe dintre activități. 

"Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili. Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal, profesori, învățători, care se îmbolnăvesc.

În mod normal, începând de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim despre protecția individuală, nu întâmplător am venit cu mască.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot - și în interior și în exterior, și la târguri, dar și la cinema", a spus Klaus Iohannis.

Potrivit lui Klaus Iohannis, Guvernul va hotărî cel târziu vineri foarte concret ce restricții intră în vigoare.

"Va fi restricționată circulația în noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close