Antena 3 Economic Anunțul făcut de Auchan. Ce a retras de la comercializare

Anunțul făcut de Auchan. Ce a retras de la comercializare

01 Mar 2016   •   21:12
Anunțul făcut de Auchan. Ce a retras de la comercializare
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/AuchanRO
Auchan a retras de la comercializare produsele provenite de la furnizorul Lactate Brădet, după ce a apărut informația că inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci produsă de această unitate, informează agerpres.ro.
 
”După ce informațiile au apărut public, Auchan a decis să retragă încă de ieri toate produsele din sortimentație de la furnizorul Brădet, fără ca această măsură să fi fost solicitată de autorități. Vă reamintim, însă, că din declarațiile transmise de domnul Daniel Lupu, director DSV Argeș, lotul cu probleme nu s-a regăsit în hipermarketuri”, se menționează într-un comunicat al Auchan, remis marți.
 
Inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății, potrivit rezultatelor parțiale anunțate luni de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
 
ANSVSA a dispus sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situației și efectuarea dezinfecției în această secție a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și a suprafețelor de lucru. Dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizării.
 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș - și anume o tulpină de E-coli. El a recomandat ca alimentele să se achiziționeze din surse autorizate, ambalate corespunzător, iar produsele din carne să aibă autorizație sanitar-veterinară.
 
Totodată, ministrul a subliniat importanța spălării corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
Trei copii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic au decedat în ultimele trei săptămâni. În prezent, pe Secția de Nefrologie a Spitalului ''Marie Curie'' sunt internați patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, unul dintre aceștia fiind în stare gravă.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close