Antena 3 CNN Economic Auto Automobilele sport Abarth, acum şi în România: Maşini tunate de la 16.000 de euro (VIDEO)

Automobilele sport Abarth, acum şi în România: Maşini tunate de la 16.000 de euro (VIDEO)

Automobilele sport Abarth, acum şi în România: Maşini tunate de la 16.000 de euro (VIDEO)
de Florin Tulbure    |    20 Apr 2010   •   14:55

ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Abarth, una dintre cele mai importante mărci ale automobilismului sportiv mondial, este prezentă acum şi în România, ca parte a portofoliului AutoItalia Group. Showroom-ul din Capitală, situat în zona Piaţa Presei Libere (complexul City Gate Tower), are tot ce-i trebuie pentru a-i mulţumi pe entuziaştii mărcii.

Modelele disponibile pe piaţa românească sunt: Abarth 500 1,4 16v Turbo T-Jet, 135 CP, Abarth Punto Evo, 1,4 16v Turbo Mair 170 CP, Abarth 695 1,4 Turbo 165-180 CP Tributo, cât şi cele pentru raliuri: Abarth 500 Assetto Corse- Trofeo, Abarth 500 Rally - N Group şi Abarth 500 Rally - R3T Group.

MECANICII ABARTH ARATĂ ÎN CE CONSTAU MODIFICĂRILE





Scurt istoric al mărcii Abarth


Carlo Abarth a debutat iniţial în competiţiile de motociclism, ajungând campion la 20 de ani. Pasiunea sa pentru motoare dar şi pentru design l-a atras în sfera proiectării unor noi modele, activitate căreia, ca urmare a multiplelor accidente suferite în competiţii, i s-a dedicat în totalitate din anul 1939.



În 1949, Carlo Abarth s-a stabilit în Italia şi a înfiinţat compania Abarth&C, simbolul acesteia fiind scorpionul, semnul său zodiacal. Carlo Abarth a început apoi prin a înregistra victorie după victorie pe cele mai cunoscute circuite. Intuind apoi dorinţa conducătorilor auto de a deţine o maşină de serie capabilă de performanţe similare cu ale uneia de curse, a reuşit să dezvolte modele din ce în ce mai performante şi mai cunoscute în lumea auto. Abarth are la activ 10 recorduri mondiale, 133 internaţionale şi 10.000 de victorii pe pistă.






Modele Abarth



500 Abarth este modelul de serie Fiat 500 la care s-a adăugat ?o picătură de venin?. Mai precis după ce Fiat ?a dat mâna? cu Abarth, maşina a ajuns să aibă un propulsorul turbo de 1,4 litri ce dezvoltă 135 de cai.

500 Asseto Corse este o maşină de curse cu o serie de caracteristici: 16 valve, propulsor de 1.4 litri ce dezvoltă 190 CP, cartament mărit, garda la sol redusă, frâne faţă Brembo, priză de aer din carbon, jante albe de 17? din aluminiu. La interior s-a păstrat doar strictul necesar, pentru obţinerea performanţelor. Elementele inutile au fost eliminate iar celelate au fost redesenate (scaune anatomice, volan special, bară stabilizatoare).




Abarth 695 Tributo Ferrari dispune de o serie de modificări stilistice, dar şi tehnice, dezvoltate de inginerii Abarth şi Ferrari. Motorul Turbo T-Jet, de 1.4 l, dezvoltă 180 de cai în urma tuning-ului. Cutia de viteze electromecanică MTA (Manual Transmission Automated) dispune de padele în spatele volanului şi are timpi reduşi de schimbare a treptelor de viteză. Modificările nu se opresc aici: sistemele de frânare şi de evacuare au fost îmbunătăţite, jantele au fost schimbate cu unele de 17 inch, designul lor fiind inspirat de cele Ferrari.

Nu în ultimul rând, este disponibil şi kitul Essesse. Cuplul maxim, în cazul unui autoturism la care se foloseşte acest kit, atinge 230 Nm la 3.000 rpm, în timp ce viteza maximă este de 211 km/h. Arcurile faţă/spate sunt schimbate, discurile de frână sunt perforate, filtrul de aer este special creat de BMC, pneurile au senzori de presiune iar jantele din aliaj măsoară 17 inch.



Toate cele enumerate mai sus, din kitul Essesse, sunt ambalate într-o cutie de lemn, care poate fi păstrată de cel care a comandat kitul. Mai mult, clientul poate urmări cum îi este tunată maşina, la faţa locului, şi îşi poate chema şi prietenii să asiste la modificările efectuate de mecanicii Abarth.

Preţurile diferă în funcţie de preferinţele clientului, de felul în care doreşte să-şi configureze maşina. Un exemplu în acest sens este modelul Abarth 500, 1.4, 135 CP care costă, cu tot cu opţionale şi modificări estetice şi tehnice, 16.271 euro (fără TVA).

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil sport
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close