Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Sute de oameni au rămas înzăpeziţi zeci de ore pe mai multe drumuri din ţară

Infotrafic. Sute de oameni au rămas înzăpeziţi zeci de ore pe mai multe drumuri din ţară

Infotrafic. Sute de oameni au rămas înzăpeziţi zeci de ore pe mai multe drumuri din ţară
17 Dec 2009   •   08:21

Prima ninsoare mai serioasă a aruncat în haos circulaţia pe mai multe drumuri din ţară. Prinşi în nămeţi, sute de oameni au ajuns la disperare după ce au aşteptat un ajutor de la autorităţi mai bine de 15 ore. Este cazul DN2, între Ialomiţa şi Buzău, care a fost degajat acum dar în continuare se circulă cu dificultate.

Autorităţile au continuat ore întregi operaţiunile de deszăpezire a maşinilor blocate pe Drumul naţional 2, între Urziceni şi Buzău.

Sute de persoane, printre care şi copii mici, au stat înzăpezite mai bine de 24 ore pe drumul European 85 la limita judeţelor Buzău şi Ialomiţa. Fără mâncare, apa şi carburant în rezervoare pentru a se încălzi, oamenii nu mai credeau vor fi salvaţi dintre nămeţi.

În ajutorul oamenilor rămaşi blocaţi în zăpadă au sărit şi angajaţii BGS. 6 maşini de teren au venit la Urziceni, pe DN2, o zonă unde coloanele de maşini blocate se întindeau pe mai mulţi kilometri.

După ce utilajele de deszăpezire făceau pârtie, maşinile de teren scoteau la drum automobilele ajunse în câmp. În toată ţara, mii de poliţişti, jandarmi şi lucrători ISU au intervenit să scoată din zăpadă maşinile înzăpezite.

Circulaţia pe cele două autostrăzi a fost serios afectată. A2 a fost închisă, iar 15 maşini au fost implicate în accidente şi tamponări, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă.

Am vazut ca pe drumul national care face legatura intre capitala si moldova circulatia a revenit la normal insa in judetul tulcea, 80 de oameni au rămas blocaţi azi-noapte în localitatea Măcin. Din cauza viscolului şi a ninsorii, autorităţile au decis să închidă toate intrările în oraş. Nici utilajele de deszăpezire, nu au mai făcut faţă. Cei blocaţi în trafic au fost evacuaţi din maşini şi duşi la un hotel din apropiere.

Şoseaua dintre Constanţa şi localitatea Măcin a fost acoperită de zăpadă pe zeci de kilometri. Ninsoarea puternică a culcat st\lpii de electricitate la pământ, iar câteva sate au rămas în beznă. Utilajele de deszăpezire nu au făcut faţă infernului alb.

Aproape de localitatea Greci, utilajele de deszăpezire au făcut tot posibilul să deschidă drumul spre satele izolate de viscol. Preţ de câteva ore, autorităţile s-au luptat cu zăpada şi viscolul, fără folos. Oamenii blocaţi în localitatea Măcin au gasit un adăpost la primărie sau la localnici. Autoturismele lor au rămas însă îngropate sub zăpadă.

200 de oameni blocaţi pe DN 25, între Galati şi Tecuci, au fost salvaţi într-un mod inedit de cei de la ISU şi de la jandarmerie. Pentru că drumul pe care au rămas înzăpezite maşinile era paralel cu calea ferată, echipajele de salvare au renunţat la vehicule şi au ales trenul, pentru a ajunge la cei care aveau nevoie de ajutor.

Câteva zeci de autoturisme au fost blocate în trafic pe DN 25, încă de marţi seara. Ambuteiajul fusese produs de două tiruri din Republica Moldova care au derapat.

Pentru că şoseaua si calea ferata se aflau la distanţă mică una de cealaltă, autorităţile au luat decizia să-i evacueze cu trenul pe cei 200 de oameni care se aflau în autoturismele blocate în nămeţi. Jandarmii şi lucrătorii ISU i-au preluat pe cei izolaţi şi i-au condus în Galaţi.

Cinci călători au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la spital. Călătorii care nu erau din Galaţi au fost cazaţi la o garnizoană. Autoturismele lăsate pe drumul naţional 25 vor fi recuperate de posesorii lor în cursul zilei de joi, după ce autorităţile vor deszăpezi carosabilul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: polei meteo drumuri blocate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close