Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Trei morţi şi trei răniţi, în urma a două accidente în Suceava şi Bistriţa-Năsăud

Infotrafic. Trei morţi şi trei răniţi, în urma a două accidente în Suceava şi Bistriţa-Năsăud

Infotrafic. Trei morţi şi trei răniţi, în urma a două accidente în Suceava şi Bistriţa-Năsăud
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Dec 2010   •   13:10

Două persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite, sâmbătă dimineaţă, în urma unui accident rutier care a avut loc pe drumul naţional 29, în apropierea municipiului Suceava, şi în care au fost implicate două autoturisme, circulaţia în zonă fiind oprită aproximativ o oră, informează Mediafax. În Bistriţa-Năsăud, un bătrân a murit după ce a fost lovit de o maşină condusă de un tânăr băut.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Gabriel Panţiru, primul accident s-a produs în jurul orei 08.00 pe DN 29, Suceava-Botoşani, în localitatea suceveană Plopeni.
   
Conform sursei citate, un autoturism care venea dinspre Botoşani a intrat pe contrasens din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic şi a lovit frontal un alt autoturism care circula regulamentar.
   
În urma impactului, şoferul şi pasagerul de pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului ce circula regulamentar au murit, iar doi pasageri din aceeaşi maşină, precum şi şoferul celuilalt autoturism au fost grav răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava.
   
Circulaţia rutieră în zonă a fost oprită aproximativ o oră.

Într-un accident petrecut, vineri seară, în Bistriţa-Năsăud, un bătrân de 80 de ani a murit după ce a fost lovit de o maşina la volanul căreia se afla un tânăr de 25 de ani, băut. Bătrânul se îndrepta spre biserica, să asiste la slujba din Ajun, când a fost pur şi simplu spulberat de pe marginea şoselei.

Când au ajuns la locul accidentului, poliţiştii i-au găsit pe cei trei tineri pe câmp, la câţiva metri de maşina cu care se întorceau spre casă. În spatele autoturismului, zăcea fără suflare, bătrânul de 80 de ani. Avea aproape toate oasele din corp rupte.

Şoferul de 25 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, care a confirmat bănuielile vecinilor. Tânărul fusese la o petrecere, unde băuse.

Cei doi prieteni ai săi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa pentru îngrijiri emdicale. Au suferit mai multe răni în zona feţei din cauza cioburilor, dar sunt în afara oricărui pericol.

Şoferul de 25 de ani va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi riscă să stea între 2 şi 7 ani în închisoare. Tot într-o localitate din judeţul Bistriţa-Năsăud, un doctor veterinar şi-a pierdut viaţa după ce a intrat cu maşina într-un cap de pod. Se pare că bărbatul a derapat pe carosabilul umed, din cauza vitezei.

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close