Antena 3 CNN Economic Auto Lupta titanilor din industria auto. "Este un moment de referinţă!"

Lupta titanilor din industria auto. "Este un moment de referinţă!"

Lupta titanilor din industria auto. "Este un moment de referinţă!"
Sursa foto: Foto: wonderfulengineering.com
30 Mar 2014   •   15:50
BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, va investi 1 miliard de dolari în extinderea unei fabrici de SUV-uri deţinută în Statele Unite, care va deveni cea mai mare unitate de producţie a grupului, relatează Bloomberg, conform Mediafax.
Grupul german va mări capacitatea de producţie a fabricii din Spartanburg, Carolina de Sud, cu 50% până în 2016, la 450.000 de maşini, a anunţat directorul general al BMW, Norbert Reithofer. În gama de vehicule produse la această uzină va fi inclus şi modelul SUV X7, care va fi comercializat la nivel global.
"Extinderea fabricii Spartanburg marchează un nou moment de referinţă în istoria grupului BMW, care scoate în evidenţă angajamentul puternic al grupului în SUA", afirmă Reithofer într-un comunicat.
BMW, Audi şi Mercedes-Benz cresc producţia şi intenţionează să atingă în acest an noi recorduri de vânzări, pentru a patra oară consecutiv, datorită cererii de pe pieţele auto din China şi SUA, cele mai mari din lume.
Mercedes, divizie a grupului german Daimler, va investi la rândul său 1 miliard de euro pentru dublarea capacităţii unei fabrici din Beijing, unde intenţionează să producă anual 200.000 de automobile, din 2015.
"Este justificat pentru producătorii germani de vehicule de lux să suplimenteze capacitatea de producţie pe pieţe ca America de Nord şi China. Utilizarea fabricii Spartanburg este deja foarte ridicată, iar cererea de SUV-uri continuă să crească mai rapid decât restul pieţei", a arătat Sascha Gommel, analist la Commerzban în Frankfurt.
Spartanburg este singura fabrică a BMW în America de Nord şi face parte dintr-o reţea de 28 de unităţi de producţie ale grupului german, în 13 ţări.
Fabrica din Statele Unite produce toată gama de SUV-uri X3, X5 şi X6 şi este unul dintre cei mai mari exportatori auto din Statele Unite.
Reithofer s-a aflat în Carolina de Sud pentru a marca lansarea producţiei SUV-ului X4.
În prezent, cea mai mare fabrică a BMW este cea din Dingolfing, lângă Munchen, unde sunt produse modelele Serie 3,5,6 şi 7, alături de sedan-urile M5 şi M6. Anul trecut, la această uzină au fost fabricate 342.000 de automobile.
Mercedes, al treilea mare producător de maşini de lux după BMW şi Audi, fabrică SUV-uri la o fabrică din Tuscaloosa, Alabama, unde în iunie va intra în producţie sedanul C-Class. Mercedes a suplimentat schimburile de lucru la această uzină, precum şi la fabrici din Germania şi Ungaria, pentru a ţine pasul cu cererea de SUV-uri şi modele compact.
Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a declarat în această lună că grupul ar putea construi o nouă fabrică în America de Nord pentru a suplimenta capacitatea. Daimler va introduce 30 de modele noi până la sfârşitul acestui deceniu.
Audi, divizie a Volkswagen, nu produce încă vehicule în America de Nord, dar construieşte o fabrică de 1,3 miliarde de dolari la San Jose Chiapa, în Mexic, unde din 2016 va produce SUV-ul Q5. VW a anunţat că construi o nouă fabrică şi în China, urmând să stabilească locul unde va fi amplasată.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close