Antena 3 CNN Economic Auto Noi probleme la Toyota: Vânzarea modelului Lexus GX460, suspendată. Maşinile se pot răsturna

Noi probleme la Toyota: Vânzarea modelului Lexus GX460, suspendată. Maşinile se pot răsturna

Noi probleme la Toyota: Vânzarea modelului Lexus GX460, suspendată. Maşinile se pot răsturna
14 Apr 2010   •   09:46

Toyota are din nou probleme. Pe banca acuzării este, acum, un model al mărcii de lux a concernului, Lexus. O populară revistă americană le recomandă cititorilor să nu cumpere acest model, deoarece nu este sigur. Concernul japonez a luat situaţia în serios şi a suspendat, la rândul său, vânzarea modelului.

Revista Consumer Reports le-a recomandat cititorilor să nu cumpere modelul Lexus GX 460, din cauza unor probleme la frâne şi acceleraţie. Experţii consideră că deficienţele pun în pericol securitatea automobiliştilor. Evaluarea este motivată prin rezultatele testelor efectuate la cererea revistei.

Potrivit experţilor, dacă maşina este "dusă până la limită", este posibil ca sistemul electronic de stabilizare să nu poată preveni răsturnarea.

Asemenea accidente nu s-au înregistrat, totuşi, precizează Consumer Reports. Toyota a reacţionat imediat: a suspendat vânzarea modelului GX 460 în Statele Unite, iar celor care deţin deja aceste maşini le-a propus un alt automobil, cu împrumut, până la remedierea defecţiunilor.

Reacţia rapidă, din acest caz, a concernului japonez contrastează cu răspunsul său lent la primele semnalări ale problemelor la frâne şi accelerator, de anul trecut. Acele probleme au obligat, până la urmă, Toyota să retragă în ateliere nu mai puţin de nouă milioane de maşini.

În plus, concernul s-a ales cu o amendă de 16 milioane de dolari şi nenumărate procese din partea clienţilor. După această experienţă, Toyota va face cu siguranţă tot posibilul pentru a elimina problemele modelului Lexus - chiar dacă, deocamdată, experţii firmei nu le-au confirmat.

Antena 3




×
Subiecte în articol: Toyota probleme
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close