Antena 3 CNN Economic Auto Preşedintele Toyota, audiat de Congresul SUA: "Îmi pare rău"

Preşedintele Toyota, audiat de Congresul SUA: "Îmi pare rău"

Preşedintele Toyota, audiat de Congresul SUA: "Îmi pare rău"
Sursa foto: Akio Toyoda
25 Feb 2010   •   12:28

Preşedintele companiei Toyota, Akio Toyoda, a susţinut miercuri un discurs în faţa comisiei parlamentare din cadrul Congresului american, informează nydailynews.com.

El şi-a exprimat, din nou, scuzele pentru problemele cauzate de modelele Toyota, încercând să explice de ce compania sa a chemat în service peste 8 milioane de autoturisme.

Akio Toyoda, în vârstă de 53 de ani, a vorbit mai bine patru ore în faţa oficialilor americani care i-au cerut explicaţii amununţite. Oficialul japonez a pus problemele Toyota pe seama ritmului rapid în care s-a dezvoltat companiei, spunând că incidentele au fost provocate de ?dorinţa de a acumula un profit cât mai mare?.

Problemele întâmpinate de modelele Toyota au provocat un adevărat scandal în SUA. Într-un document intern ajuns în mâinile autorităţilor de la Washington se arată că Toyota a economisit peste o sută de milioane de dolari evitând rechemarea în service a maşinilor în Statele Unite în 2007.

Pentru problemele descoperite la pedala de acceleraţie şi sistemul de frânare, Toyota a rechemat, în ultimele luni, la nivel mondial, aproape 8,5 milioane de maşini.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota Congres discurs scuze
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close