Antena 3 CNN Economic Auto Programul Rabla, pe ultima sută de metri: Preţul voucherelor a scăzut la jumătate

Programul Rabla, pe ultima sută de metri: Preţul voucherelor a scăzut la jumătate

Programul Rabla, pe ultima sută de metri: Preţul voucherelor a scăzut la jumătate
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Ian 2011   •   16:52

Programul Rabla a intrat pe ultima sută de metri, aşa că este momentul perfect pentru cei care doresc să cumpere vouchere. Preţul acestora a scăzut la jumătate faţă de acum un an.

Pe piaţă mai sunt acum doar câteva mii de vouchere, care vor expira pe 31 ianuarie, când se încheie programul. De frică să nu rămână cu ele pe post de maculatură, vânzătorii au tăiat preţurile.

La începutul anului trecut, persoanele care îşi casau maşinile vechi şi alegeau să vândă tichetul cereau între 1.700 şi 2.000 de lei. Asta înseamnă cam jumătate din suma pe care o dă statul, adică 3.800 de lei. Acum, însă, cu o săptămână înainte de încheierea programului, vânzătorii cer între 1.000 şi 1.400 de lei pentru un tichet. Cel care cumpără trei vouchere pentru o maşină nouă economiseşte, astfel, bani buni.

Pentru trei tichete, o reprezentanţă auto oferă o reducere de 11.400 de lei la cumpărarea unui autoturism. Clientul plăteşte acum pentru ele cam 3.200 de lei. În concluzie, cel care-şi cumpără o maşină nouă poate face o economie de 8.200 de lei.

Programul Rabla, varianta 2011, va începe de la 1 februarie. Va permite utilizarea a patru vouchere, în loc de trei pentru cumpărarea unei maşini noi, însă valoarea unui tichet va scădea de la 3.800 lei, cât a fost în 2010, la 3.000 de lei.


 

×
Subiecte în articol: voucher
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close